Nou la STB. Transportul în comun se va plăti cu cardul bancar. Călătoria se va achita contactless

14 dec. 2021
1660 Afișari
Nou la STB. Transportul în comun se va plăti cu cardul bancar. Călătoria se va achita contactless
Nou la STB. Transportul în comun se va plăti cu cardul bancar. Călătoria se va achita contactless

Pasagerii vor putea plăti călătoria în mijloacele de transport în comun din București cu cardul bancar. Evoluția de la bilet STB, card de transport, la card bancar contactless se va face în câteva luni, după finalizarea procedurii de achiziție a noilor sisteme.

Autobuzele STB, troleibuzele și tramvaiele care circulă în București vor avea sistem de plată cu cardul bancar. Societatea de Transport București STB extinde sistemul de plată cu cardul la toate mijloacele de transport în comun din parcul său auto. UPDATE: EXCLUSIV Directorul STB spune când vor putea plăti bucureștenii cu cardul bancar

În prezent, poți achita cu cardul bancar călătoriile la Metrou și în autobuzele Mercedes Hibrid și Otokar, care reprezintă mai puțin de jumătate din vehiculele STB. După ce a constatat că flexibilizarea plătii cu cardul bancar are un feed-back pozitiv din partea călătorilor, iar valoarea tranzacțiilor s-a mărit de șase ori, STB a decis să generalizeze sistemul de plată contactless.

Adrian CRIȚ (STB): Această modalitate de plată va reduce costurile societății

Societatea de Transport București STB a anunțat, marți, că a inițiat procedura de achiziție publică pentru achiziționarea serviciului de plată cu cardul bancar de tip contactless direct la validatoarele duale ce se vor instala pe circa 1000 de vehicule care nu sunt dotate cu astfel de echipamente (Mercedes EURO3, EURO 4, tramvaie si troleibuze).

Introducerea acestui sistem facilitează plata călătoriei cu orice card bancar contacless, chiar dacă aceștia nu dețin un card de transport sau un titlu valabil de călătorie. De asemenea, plata se poate face direct cu telefonul mobil tip smartphone sau cu ceasul tip smartwatch, atât timp cât au atașat un card bancar, anunță STB într-un comunicat de presă.

„STB SA continuă procesul de digitalizare a serviciilor oferite călătorilor din zona metropolitană și implementează sistemul de plată a călătoriei cu cardul bancar contactless direct la validatoarele duale, asigurând astfel mai multă flexibilitate călătorilor în deplasările lor zilnice. Totodată, această modalitate de plată va reduce costurile societății printr-o gestionare eficientă a centrelor de vânzare din rețeaua STB SA”, a declarat Adrian CRIȚ, Director General STB SA.

Comparând luna noiembrie 2020 cu noiembrie 2021, STB SA a înregistrat o creștere a valorii tranzacționate de cca șase ori mai mare.

 

Cookies