Nou la STB. Biletul se poate achita direct cu cardul contactless în autobuze, troleibuze și tramvaie, începând din februarie

29 ian. 2022
1972 Afișari
Nou la STB. Biletul se poate achita direct cu cardul contactless în autobuze, troleibuze și tramvaie, începând din februarie

Călătoria cu transportul public de suprafață este mai simplă în București, începând de luna viitoare. Călătorii vor putea folosi autobuzul, troleul sau tramvaiul plătind biletul și cu cardul sau telefonul.

Societatea de Transport București – STB SA a semnat, vineri, contractul cu furnizorul de echipamente electronice de validare a plății cu cardul, aceste echipamente urmând să fie montate în TOATE mijloacele de transport în comun de suprafață, anunță Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei responsabil cu transportul public.

Avantajul acestei soluții de digitalizare a serviciilor de plată este acela că validatoarele permit atât plata cu cardul bancar sau telefonul, cât și plata cu cardul de transport.

Plata cu cardul la metrou

La metrou se poate folosi deja cardul sau telefonul, pentru a călători cu acest mijloc de transport în comun.
Și călătoria cu autobuzul, troleul sau tramvaiul va fi la fel de simplă: transportul în comun va putea fi folosit doar cu telefonul sau cardul.

Potrivit lui viceprimarului Bujduveanu, STB are la dispoziție mai puțin de jumătate de an pentru a introduce sistemul în TOATE mijloacele de transport de suprafață.

Cât costă un bilet STB și metrou. Tarif unic în București

Fie că mergi cu autobuzul, troleul, tramvaiul sau chiar cu metroul, o călătorie în rețeaua de transport public a Bucureștiul are tarif unic: 3 lei.

„Ce a fost un lucru imposibil de realizat în ultimii 30 de ani, am reușit anul trecut: tichet unic de transport în București, pentru transport de suprafață și metrou.”, a precizat viceprimarul

Tariful unei călătorii este valabil 90 min, așa că, odată validată plata, sistemul îți calculează la final de zi, abonamentul cel mai benefic pentru tine. Întotdeauna oferta mixtă este mult mai rentabilă și mult mai avantajoasă decât oferta individuală.

 

Cookies