LA MINE-N CARTIER

Nou la Mega Image: Care sunt magazinele din București deschise non-stop

Carrefour, Real, Mega Image şi Profi au cel puţin un magazin cu program non-stop. Proprietarii magazinelor de la colţul blocului şi ai chioşcurilor se plângeau încă de acum un an că grupurile internaţionale, care au acoperit cu circa 300 de unităţi piaţa Bucureştiului şi a localităţilor limitrofe, i-au lăsat fără clienţi, singura lor salvare fiind programul de noapte. Acum însă lanţurile străine de supermarketuri atacă şi acest segment.

„În prezent avem mai multe magazine cu program extins până la 11-12 noaptea, iar de puţin timp am început să testăm programul non-stop în două unităţi, Mega Image Piaţa Muncii şi Mega Image Lizeanu. În funcţie de rezultatele acestui test şi de specificul zonei vom analiza oportunitatea extinderii programului non-stop în mai multe magazine”, spune Mihaela Blaj, communication coordinator în cadrul grupului belgian Mega Image, conform zf.ro.

Modelul magazinelor non-stop nu este singular, Profi, lanţul de supermarketuri controlat de fondul de investiţii Enterprise Investors, are cinci magazine non-stop printre care şi unitatea din Bulevardul Libertăţii. De altfel, compania a testat acest format şi în magazinul de la intersecţia bulevardului Dacia cu Calea Moşilor, însă a renunţat după o perioadă.

 Primii care au testat ideea de magazin non-stop au fost germanii de la Real, cu hipermarketul din mallul AFI Palace Cotroceni. Au urmat apoi francezii de la Carrefour cu magazinul de la Unirea. Hipermarketurile, care au suprafeţe de până la 10.000 mp şi un portofoliu de până la 60.000 de produse, nu sunt însă concurenţii direcţi ai magazinelor tradiţionale deoarece de multe ori clienţii de noapte merg la magazinele de la colţul blocului sau la chioşcuri doar pentru a cumpăra un pachet de ţigări, un suc sau o pâine şi nu pentru a-şi face cumpărăturile săptămânale. Astfel, pe acest segment de clienţi lupta se dă cu supermarketurile.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button