FOTO | Nou director la Metrorex, în ziua grevei la transportul public de suprafață (STB). CA a repus-o în funcție de Mariana Miclăuș

20 ian. 2022
441 Afișari
FOTO | Nou director la Metrorex, în ziua grevei la transportul public de suprafață (STB). CA a repus-o în funcție de Mariana Miclăuș

Director general în perioada noiembrie 2019 – iulie 2020, Mariana Miclăuș, a fost repusă în funcție, joi, de către Consiliul de Administrație al Metrorex, în ziua în care transportul public de suprafață este paralizat de greva STB.

Mariana Miclăuș revine de astăzi la conducerea companiei Metrorex, după ce Consiliul de Administrație nu a mai prelungit mandatul lui Laurențiu Trușcă.

Noul director al Metrorex are o experiență de 30 de ani în cadrul societății. Absolventă a facutății de Cibernetică din cadrul Academiei de Studii Economice București (promoția 1989) ea și-a început activitatea în cadrul companiei încă înainte de absolvirea facultății, respectiv începând cu anul 1981, scrie clubferoviar.ro.

Anterior numirii în funcția de director general, Mariana Miclăuș a condus Serviciul Managementul Finanțărilor Externe. De la înființarea Metrorex, a fost prima femeie numită director general al societății.

În vara anului 2020, Miclăuș și-a dat demisia de la conducerea Metrorex, la opt luni de la numirea sa, în urma criticilor lui Bode pentru că Magistrala V din cartierul Drumul Taberei nu a fost finalizată, la termenul asumat, pe 30 iunie 2020 (metroul a fost pus în funcțiune pe 15 septembrie 2020).

Miclăuș a fost numită astăzi șef al Metrorex, pentru un mandat de 4 luni, cu posibilitatea prelungirii acestuia până la maximum 6 luni.

Cookies