Notele obținute de șefii instituțiilor de cultură din București. Un manager a picat și își încheie mandatul. PMB a încheiat evaluările transmise în direct

13 apr. 2022
2953 Afișari
Notele obținute de șefii instituțiilor de cultură din București. Un manager a picat și își încheie mandatul. PMB a încheiat evaluările transmise în direct

Primăria Municipiului Bucureşti anunţă că a încheiat evaluările managerilor instituţiilor de cultură din Capitală, iar pentru unul dintre cei 12 manageri care au trecut prin evaluarea anuală contractul încetează. Acesta, care are numele anonimizat, a obţinut notă mai mică de 7, iar un altul a primit notă mai mică de 8, fapt care nu îi mai dă dreptul să participe la evaluarea finală.

Din cei 16 manageri care au fost supuși evaluării, 12 au trecut prin evaluarea anuală, iar restul de 4, prin evaluarea finală, anunță PMB în comunicatul oficial. În premieră, interviurile managerilor au putut fi urmărite în transmisiune directă pe internet, la inițiativa Primarului General, Nicușor Dan.

Rezultatele celor 12 manageri care au trecut prin evaluarea anuală arată astfel:

• 3 au obținut note mai mari de 9

• 7 au obținut note cuprinse între 8 și 9

• 1 a obținut o notă mai mică de 8

• 1 a obținut o notă mai mică de 7.

Totodată, cei 4 manageri care au trecut prin evaluarea finală au obținut următoarele note:

• 2 manageri au obținut note mai mari de 9

• 2 au obținut note mai mici de 9.

 

Care sunt cele 16 instituții care au trecut prin evaluările anuale și finale

Potrivit cadrului legal, managerii instituțiilor de cultură trec prin două tipuri de evaluări: evaluarea anuală și evaluarea finală, realizată la expirarea perioadei contractului de management.

Managerii care obțin o notă mai mare de 7 la evaluarea anuală își continuă contractul de management; cei care obțin o notă mai mică de 8 nu mai au dreptul să participe la evaluarea finală, iar în cazul celor care iau sub nota 7, contractul de management încetează imediat, autoritatea publică fiind obligată să demareze organizarea unui nou concurs de management.

În cazul evaluărilor finale, dacă managerii obțin peste nota 9 vor avea dreptul exclusiv de a depune un nou proiect de management, pe când cei care obțin sub nota 9 vor putea depune un proiect de management în condiții de concurs, alături de alți aplicanți pentru poziția de manager al instituției de cultură.

Cele 12 instituții care au făcut obiectul evaluărilor anuale sunt: Teatrul de Revistă „Constantin Tănase”, Teatrul de Comedie, Teatrul de Animație ȚĂNDĂRICĂ , Teatrul Tineretului „METROPOLIS”, Teatrul „ION CREANGĂ”, Teatrul MASCA, Teatrul MIC, Teatrul ODEON, Teatrul „C.I.NOTTARA”, Școala de Artă București, Casa de Cultură „FR.SCHILLER”, Biblioteca Metropolitană București.

Celelalte 4 instituții care au trecut prin evaluarea finală sunt: Opera Comică pentru Copii, Teatrul EXCELSIOR, Muzeul Municipiului București și Muzeul Național al Literaturii Române.

PMB nu oferă, în comunicatul de presă, și numele managerilor celor care au obținut notele afișate.

Cine a făcut evaluările șefilor de instituții de cultură din București

Din comisia de evaluare au făcut parte următorii specialiști în domeniu: Alexandru Boureanu – manager al Teatrului Național „Marin Sorescu” din Craiova, Dan Cristi Cogălniceanu – manager al Teatrului ,,Sica Alexandrescu” din Brașov, prof.univ.dr. Bogdana Darie-Crețu – Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L.Caragiale”, Adrian Neacșu – doctor în artele spectacolului la Universitatea de Arte din Târgu Mureș, Șerban Puiu – conferențiar universitar doctor la Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale”, Anca Sigartău – doctor în artele spectacolului, Virgil Nițulescu – director al Muzeului Țăranului Român, Marius Chivu – scriitor, traducător și cronicar literar, Marilena Stoica – director în cadrul Bibliotecii Central Universitare, Costel Cașcaval – actor de teatru și film, Raluca Iacob – expert politici publice culturale și președinte al Asociației MetruCub.

Din Comisia de evaluare au mai făcut parte, ca reprezentanți din partea PMB, Diana Punga (administrator public), Liliana Toderiuc Fedorca (directoarea Direcției Cultură, Învățământ, Turism) și Andrei Rizea (din partea Direcției Economice).

Toate interviurile au fost înregistrate și pot fi vizionate pe site-ul Primăriei Municipiului București la următorul link – https://www.pmb.ro/consiliu/sedinte/inregistrari-sedinte/2022.

Îți recomandăm să citești și:

Cookies