SMART CITY

Note astronomice la examenul de admitere la Universitatea Politehnica Bucureşti

Dacă la Ingineria Electrică și la cea Medicală ștacheta a fost extrem de ridicată, la Științe Aplicate și la Inginerie Spațială s-a putut intra și cu mai puțin de 6.

După două probe scrise solicitante la matematică și fizică, elevii care au dat la Politehnică, în Capitală, au aflat dacă și-au scos banii pe meditațiile făcute în ultimii ani.
Șase dintre concurenții locurilor de la Inginerie Electrică au reușit să ia punctajul maxim la examen și să ocupe totodată primele locuri de la buget, cu o medie totală de 9,95. Competiția a fost atât de strânsă încât linia s-a tras imediat după nota 9,36. La polul opus s-a situat facultatea de Energetică, acolo unde standardele au coborât simțitor. Doar doi dintre candidați au primit nota zece la examen, iar ultima medie cu care s-a intrat a fost la îndemâna elevilor mai slabi, capabili de numai puțin peste nota 5.

Vedeta Politehnicii a fost, de departe, facultatea de Inginerie și Management. Un număr record de 150 de elevi au intrat fără probleme pe locurile subvenționate de la buget, toți cu zece curat la examenul de admitere.

Sursa: evz.ro


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button