Notari şi avocaţi, acuzaţi de implicare în traficarea firmelor cu datorii către boschetari

de:
09 nov. 2010
2 Afișari
Notari şi avocaţi, acuzaţi de implicare în traficarea firmelor cu datorii către boschetari

În schimbul unor comisioane, asociaţii firmelor datornice scăpau de plata obligaţiilor la bugetul statului, care în cazul tranzacţiilor instrumentate s-au ridicat la peste 500.000 euro. Datoriile la stat ale acestor societăţi sunt imposibil de recuperat pentru că „boschetarii” nu au bunuri personale care să poată fi executate silit.

„Din cercetările efectuate de comisarii Gărzii Financiare a reieşit că prin cele şapte persoane s-a reuşit transferul de proprietate pentru 531 de societăţi comerciale, unul dintre noii proprietari figurând ca asociat la peste 260 de firme. Altul era asociat la 160 de firme, o altă persoană la 97, altul la 80 de firme, altul la 10 societăţi şi un altul de 7”, a precizat pentru B365.ro Sabina Zereş, purtătorul de cuvânt al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, instituţie în subordinea căreia se află Garda Financiară.

Totodată, Garda Financiară a descoperit că, înainte de a fi înstrăinate, câteva societăţi comerciale erau utilizate de intermediari în scopul derulării unor tranzacţii ilegale, respectiv achiziţii de mărfuri pe baza unor documente fără acoperire.

„În urma extinderii verificărilor, s-a constatat că preluarea firmelor cu datorii se făcea prin intermediul unor avocaţi din Baroul Bucureşti, care apăreau ca împuterniciţi în transferul de proprietate şi în operarea modificărilor în Registrul comerţului, precum şi prin trei birouri notariale, două din Bucureşti şi unul din judeţul Covasna”, se specifică în comunicatul Gărzii Financiare.

Pe numele celor şapte persoane au fost întocmite sesizări penale ce au fost înaintate Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie Bucureşti.

Cookies