Nota de plată pentru cruzime. Un bărbat care a abandonat cinci pui de pisică într-o pungă în Centrul Vechi din București a fost amendat. Cât costă un asemenea gest

14 sept. 2021
165 Afișari
Nota de plată pentru cruzime. Un bărbat care a abandonat cinci pui de pisică într-o pungă în Centrul Vechi din București a fost amendat. Cât costă un asemenea gest
Nota de plată pentru cruzime. Un bărbat care a abandonat cinci pui de pisică într-o pungă în Centrul Vechi din București a fost amendat. Cât costă un asemenea gest. Sursa foto: Facebook

Un bărbat a abandonat cinci pui nou născuți de pisică într-o pungă pe o stradă din Centrul Vechi al Capitalei. Din fericire, Poliția Locală l-a identificat pe acesta și i-a acordat o amendă pe măsură pentru fapta sa. Din fericire, pisoii se află acum pe mâini sigure.

Poliția Locală București a publicat pe pagina de Facebook a instituției o misiune mai puțin obișnuită. Cinci pui de pisică, nou născuți, au fost găsiți scâncind de foame într-o pungă de hârtie de lângă un coș de gunoi din Centrul Capitalei.

Un bărbat a abandonat cinci pui de pisică în mijlocul Bucureștiului. Cum l-au găsit polițiștii

Bărbatul care a abandonat cei cinci pui de pisică a fost depistat de agenții Poliției Locale cu ajutorul camerelor de luat vederi, care au depistat comportamentul suspect al acestuia de dinainte să abandoneze pisoii. Prin urmare, un echipaj din zonă a fost trimis pentru a investiga punga suspectă lăsată de suspect.

„Centrul Istoric al Capitalei. Ora cinci şi jumătate, dimineaţă. Străzile sunt încă pustii. Un bărbat iese dintr-o curte, cu o sacoşă de hârtie în mână. Priveşte atent în lungul străzii şi traversează. Se opreşte lângă un coş de gunoi, deschide punga, o lasă jos şi pleacă grăbit.

Comportamentul bărbatului a fost surprins de sistemul de monitorizare video gestionat de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti iar un echipaj, aflat pe itinerariul de patrulare, a fost trimis să facă verificări.”, se arată în postare.

Mare le-a fost mirarea acestora când nu au descoperit înăuntru nici substanțe ilegale, nici bani cu proveniență necunoscută, ci cinci ghemotoace de blană ce scânceau de foame și tremurau de frig.

„La faţa locului, poliţiştii locali au descoperit că din sacoşa de hârtie răzbeau scâncetele a cinci pui de pisică, abia născuţi. Treamurau şi le era foame. Pisoii au fost recuperaţi, duşi la secţia de Poliţie Locală din Centrul Istoric şi hrăniţi cu pipeta. Apoi, după ce s-au întremat, au fost transportaţi, în siguranţă, la un centru specializat.”, au mai relatat cei de la Poliția Locală.

Ce amendă uriașă a primit bărbatul

Bărbatul în vârstă de 74 de ani a recunoscut în cele din urmă că el a abandonat cei cinci pui de pisică, însă a negat că ar fi proprietarul acestora, ba mai mult, a declarat că nu a avut niciodată animale de companie. Pentru că a abandonat aceste animale pe domeniul public, făptașul s-a ales cu o amendă consistentă – nu mai puțin de 3.000 de lei, valoarea maximă legală.

„În doar câteva ore, cel care a abandonat animalele a fost identificat de către poliţiştii locali ai Serviciului Poliţia Animalelor. Cu ajutorul imaginilor surprinse de camerele de supraveghere, agenţii P.L.M.B. au localizat imobilul, l-au identificat pe bărbat şi au stabilit împrejurările producerii faptei. În vârstă de 74, P.G., a recunoscut că a lăsat puii de pisică pe stradă dar a negat faptul că ar fi proprietarul acestora. Mai mult, a susţinut că nu a avut niciodată animale de companie.

Pentru fapta sa – abandonul animalelor pe domeniul public – bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 3.000 de lei, valoarea maximă prevăzută de lege.”, se mai arată în postarea cu pricina.

 

Cookies