ARHIVA B365

Normele pentru aplicarea voucherelor de vacanță, aprobate marți de Guvern

Hotărârea de azi a Guvernului vine în completarea normelor din Hotararea Guvernului 215/2009.

Noile reglementări spun că voucherele pot fi acordate atât pe suport de hârtie, cât și pe suport electronic. Modul de acordare va fi decis de către angajatori împreună cu organizațiile sindicale sau chiar cu angajații.

În ceea ce privește personalul contractual și funcționarii publici din instituțiile bugetare, regulile de acordare a voucherelor de vacanță se aplică în conformitate cu prevederile în vigoare. Pentru instituțiile publice, voucherele de vacanță se acordă în limita sumelor prevăzute cu această destinație în bugetul de stat sau, după caz, în bugetele locale.

Ordonanța nr. 8/2014 stabilește limita pe care valoarea voucherelor de vacanță le poate atinge. Astfel, aceasta nu poate depăși, într-un an calendaristic, contravaloarea a șase salarii de bază minime brute pe țară garantate în plată pentru fiecare salariat.

Normele aprobate spun că voucherul de vacanță are o perioadă de valabilitate de un an de la data emiterii atât pe suport hârtie, cât și pe suport electronic, cu precizarea însă că perioada de valabilitate a suportului electronic nu este limitată la un an, mai scrie sursa citată.

Citește mai multe pe romaniatv.net.

Camera Deputaţilor a votat, în luna iunie, proiectul de lege care prevede ca toţi angajatorii să prevadă în bugetul anual vouchere pentru concediu. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button