Norii ăștia negri deja peste București și vijeliile anunțate de ANM sunt de la Renata, furtuna care a măturat Europa și a ajuns și la noi

17 apr. 2024
542 afișări
Norii ăștia negri deja peste București și vijeliile anunțate de ANM sunt de la Renata, furtuna care a măturat Europa și a ajuns și la noi
Norii ăștia negri deja peste București și vijeliile anunțate de ANM sunt de la Renata, furtuna care a măturat Europa și a ajuns și la noi | Sursa foto: B365.ro

Furtuna Renata aduce, în România, temperaturi scăzute, ploi și vânt puternic.

Luni, 15 aprilie, a fost cea mai fierbinte zi din istoria măsurătorilor meteorologice din România din această lună. La majoritatea stațiilor meteo au fost înregistrate recorduri absolute. Cel mai cald a fost la Bechet, unde s-au înregistrat 33,7 grade. Temperaturile au scăzut brusc, însă, de marți, chiar și cu 10 grade Celsius.

Furtuna Renata și praful saharian ajung în România

După toate zilele de vară care au cuprins țara, furtuna care a făcut ravagii în toată Europa ajunge și la noi. Furtuna Renata aduce ploi, vânt și temperaturi mai scăzute cu 20 de grade Celsius.

Odată cu furtuna vine și un nor de praf saharian. Expunerea la acest praf este destul de nocivă, așa că cei ce au probleme cu respirația sau suferă de diverse alergii li se recomandă să poarte mască.

Potrivit Digi24, valorile termice vor scădea în unele regiuni până la 18-20 de grade față de ultimele zile. De mâine, valorile vor fi și mai coborâte, temperaturile ajungând chiar și sub normalul perioadei.

Florina Georgesc, director de prognoză ANM, a dat mai multe informații despre starea vremii:

Răcirea e asociată unui front atmosferic care aduce ploi din centrul Europei, mai ales averse care din această seară se vor semnala în Banat sudul Crișanei, Transilvania, regiuni care intră sub avertizare cod galben. Aceste manifestări de instabilitate și ploi se vor extinde miercuri, va ploua în sud, centru și est. În zonele înalte de munte vor fi lapoviță și ninsoare, nopțile vor fi reci. Răcirea se va încheia după 26 aprilie. În București, sâmbătă și duminică maximele vor fi în jur de 14 – 16 grade Celsius.

De azi, 17 aprilie, până mâine, 18 aprilie, la ora 20:00, este cod galben în Muntenia, Dobrogea, sudul Moldovei și sud-estul Transilvaniei. Acesta se va desfășura prin averse, descărcări electrice, izolat grindină și vijelii.

Cookies