Noile trenuri de pe Magistrala 5 nu vor mai fi puse în funcțiune anul acesta. Bucureștenii din Drumul Taberei mai au de așteptat până anul viitor

28 apr. 2023
4357 afișări
Noile trenuri de pe Magistrala 5 nu vor mai fi puse în funcțiune anul acesta. Bucureștenii din Drumul Taberei mai au de așteptat până anul viitor
Noile trenuri de pe Magistrala 5 nu vor mai fi puse în funcțiune anul acesta. Bucureștenii din Drumul Taberei mai au de așteptat până anul viitor. Sursa foto: Facebook/ Metrorex

Noile trenuri de metrou pentru Magistrala 5 trebuiau să fie puse în funcțiune anul acesta, însă acest lucru s-a schimbat.

Când va fi livrat primul tren de pe Magistrala 5

Conform Mainnews.ro, Firma Alstom a notificat Metrorex că va livra primul tren în luna august 2023, acesta urmând să fie pus în funcțiune abia în luna aprilie a anului 2024.

După ce au așteptat 10 ani inaugurarea magistralei de metrou, bucureștenii din Drumul Taberei vor mai avea de așteptat până când vor putea beneficia de cele 13 trenuri noi. Pentru achiziția trenurilor noi, Metrorex va plăti 103,2 milioane euro.

Primul tren trebuia să fie livrat în luna iunie anului 2022, cu toate astea, nu a fost livrat nici până acum, conform spuselor directorului Metrorex.

Contractul pentru cele 13 trenuri este în derulare în momentul de față. În cursul anului 2023 vor veni toate ramele”, a declarat Mariana Miclăuș, potrivit clubferoviar.ro.

Primul tren va fi livrat abia în luna august 2023, cu o întârziere de 14 luni. Compania Alstom a spus că această întârziere este cauzată de restricțiile impuse de pandemia COVID-19, criza semiconductorilor și războiul din Ucraina.

Informația a fost transmisă de Metrorex la solicitarea Mainnews.ro, într-un răspuns semnat de directorul general, Mariana Miclăuș.

„Firma Alstom Transport S.A. a informat Metrorex că livrarea primului tren de metrou, din cele 13 rame noi destinate Magistralei 5, va avea loc în cursul lunii august 2023, urmând ca restul să fie livrate eșalonat, cu o frecvență de două trenuri pe lună.”, se arată în răspunsul transmis de Metrorex.

De asemenea, potrivit unei surse citate de Mainnews.ro, după ce va ajunge în depou, primul tren Almstom urmează să fie supus unor probe și teste, iar întregul proces va dura aproximativ 8 luni. Prin urmare, acesta nu va fi pus în circulație mai devreme de luna aprilie 2024.

„Timpul necesar pregătirii pentru punerea în circulație cu călători și efectuarea probelor și testelor aferente de către autorităților în domeniu este de aproximativ 8 luni, de la sosirea primului tren”, a transmis Metrorex.

Te-ar putea interesa și:

Cookies