Noile tramvaie Imperio din București au fost omologate. Ar urma să iasă cât mai curând din depourile STB

25 nov. 2022
11219 Afișari
Noile tramvaie Imperio din București au fost omologate. Ar urma să iasă cât mai curând din depourile STB
Noile tramvaie Imperio din București au fost omologate. Ar urma să iasă cât mai curând din depourile STB. Sursa imagine: Inquam Photos / George Călin

La solicitarea Primăriei Capitalei, Autoritatea Feroviară Română (AFER) a anunțat că noile tramvaie Imperio din București au fost omologate. Astfel, municipalitatea nu ar mai avea motive să întârzie recepția, iar bucureștenii ar urma să circule cât mai curând cu tramvaiele livrate de Astra Vagoane Călători.

La sfârșitul săptămânii trecute, Primăria Capitalei a cerut Autorității Feroviare Române să ofere un răspuns rapid și clar privind cele două certificate de omologare ale tramvaielor Astra.

„Pentru ca recepția și introducerea în circulație a tramvaielor Imperio Metropolitan 2021, care sunt de importanță majoră atât pentru achizitor, cât și pentru furnizor să se realizeze cât mai repede vă rugăm ca răspunsul dvs să fie transmis cu celeritate și fondul acestuia să fie fără echivoc”, cerea Primăria Municipiului București, potrivit clubferoviar.ro.

Au fost omologate noile tramvaie Imperio din București

AFER a revenit cu un răspuns pozitiv la solicitarea Primăriei Capitalei. Comisia a decis omologarea tehnică de fabricație pentru „Tramvaiul Astra cu podea complet coborâtă”:

„respectiv omologarea tehnică de tip a produsului critic mai sus menționat, încheind Raportul nr. 3002/182/05.05.2020, în baza solicitării nr. 3008/128.12.03.2020, pentru reomologarea produsului critic , după expirarea termenului de valabilitate a certificatului de omologare tehnică de fabricație, cu schimbarea denumirii în ”, potrivit sursei citate.

În anexele pentru certificatele de omologare tehnică, Autoritatea Feroviară Română a enumerat modelele tramvaielor care au fost omologate, în funcție de numărul de module cerut de client, în care se regăsește și tramvaiul cu 4 module. Acesta a fost răspunsul AFER trimis către directorul executiv al Direcției Transporturi din cadrul PMB, Ion Victor Tărtăcuță.

Tramvaiele cu 4 module au fost livrate de Astra Vagoane Călători doar la București.

Astfel, neînțelegerile au luat sfârșit, iar Primăria Capitalei nu ar trebui să aibă alte motive pentru care să întârzie recepția noilor tramvaie Imperio.

Surse STB au declarat pentru B365.ro că, în maxim două săptămâni, bucureștenii ar urma să circule cu tramvaiele produse la Arad.

Cookies