Noile stații ale STB. Anunț important cu privire la transportul în comun. Precizările instituției

27 mart. 2021
1545 Afișari
Noile stații ale STB. Anunț important cu privire la transportul în comun. Precizările instituției

Noile stații ale STB. Societatea de Transport București a făcut un anunț important cu privire la autobuzele care circulă în Capitală, precizând că se reia circulația autobuzelor pe infrastructura căii de rulare a tramvaielor.

Noile stații ale STB. Ca urmare a unei analize efectuate împreună cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public București-Ilfov (TPBI), în vederea creșterii atractivității transportului public, Societatea de Transport București a decis menținerea în circulație pe infrastructura căii de rulare a tramvaielor liniile de autobuz 135, 143, 182, 232, 243, 330, 682, R409 și R439.

Astfel, printre avantajele acestei facilități, STB precizează creșterea vitezei comerciale, evitarea blocajelor din trafic, transferul rapid al călătorilor – având în vedere că stațiile de autobuz sunt comune cu cele de tramvai.

Măsura fusese suspendată pe timpul iernii, din cauza faptului că liniile de tramvai puteau produce daune autobuzelor, fiind, uneori înghețate.

Noile stații ale STB. Unde vor face stație unele autobuze

Autobuzele liniei 135 vor circula pe linia de tramvai pe Șoseaua Mihai Bravu, între Calea Vitan și Piața Iancului.

Autobuzele liniei 143 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Șoseaua Colentina, între Bucur Obor și Strada Teiul Doamnei, numai pe sensul spre terminalul „Arena Națională”.

Autobuzele liniei 182 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Bulevardul Iancu de Hunedoara și Șoseaua Nicolae Titulescu, între Calea Dorobanților și Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Strada Maltopol și Calea Dorobanților, pe sensul spre „Institutul Oncologic”.

Autobuzele liniei 232 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Șoseaua Olteniței, între Piața Eroii Revoluției şi Piața Sudului, numai pe sensul spre terminalul „Platforma Comercială Arcade Berceni” și între Str. Netea şi Str. Şura Mare – pe sensul spre terminalul „Piaţa Unirii”.

Autobuzele liniei 243 vor circula pe Șoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între strada Ziduri Moși și Strada Teiul Doamnei, pe sensul spre terminalul „CFR Constanța”.

Autobuzele liniei 330 vor circula pe două tronsoane pe calea de rulare a tramvaielor. Pe Șoseaua Mihai Bravu, între Bulevardul Camil Ressu și Bulevardul Ferdinand, și pe Șoseaua Ștefan cel Mare, între Bucur Obor și Calea Dorobanților.

Autobuzele liniilor 682 și R409 vor circula pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Șoseaua Fundeni.

Autobuzele liniei R439 vor circula pe Șoseaua Olteniței, între Piața Sudului și Romprim.

Stațiile de autobuz „Maior Coravu” și „Soseaua Mihai Bravu 88”, aferente liniei 330, respectiv stația de autobuz „Grigore Marin”, aferent liniei R439, sens Popești-Leordeni, se suspendă.

Cookies