Care sunt noile restaurante şi baruri din Centrul Vechi

de:
30 aug. 2011
1 Afișari
Care sunt noile restaurante şi baruri din Centrul Vechi

Într-o hartă a Centrului Vechi, gandul.info prezintă un sumar al celor peste 140 de restaurante şi baruri din zonă.

Lanţul de restaurante cu specific autohton, La Mama, unul dintre principalii jucători de pe piaţa locală de profil, a intrat şi în Centrul Istoric, cu noua unitate deschisă recent pe strada Lipscani, în urma unei investiţii de 160.000 de euro.

„Gang Lads“ Pub & more, un nou local prezent în Centrul Vechi, propune o incursiune în timp, până în America anilor ’20-’30. Potrivit descrierii unităţii de pe strada Lipscani, prezente pe site-ul firmei, clienţii vor întâlni aici elemente specifice acelor timpuri, de la obiceiuri, modă, preparate culinare şi băuturi şi până la atmosfera şi stilul de viaţă specific stilului american în Chicago-ul din 1920.

O altă unitate apărută recent pe strada Lipscani este Legacy pub-restaurant-lounge.

Și La Muse şi-a făcut apariţia de curând în zona cu cea mai mare densitate de consumatori din Bucureşti. Pub-ul de pe strada Lipscani are un meniu diversificat, care cuprinde atât ceaiuri, cafele, sucuri naturale cât şi numeroase sortimente de băuturi şi cocteiluri alcoolice.

Pub-ul cu specific irlandez The Gin Factory, inaugurat la finele anului precedent pe strada Lipscani, este situat pe două niveluri (parter şi etaj), iar meniul unităţii cuprinde o gamă largă de băuturi.

Tot în Centrul Istoric şi-a făcut apariţia şi un restaurant cu specific turcesc, Saray, dezvoltat, pe strada Lipscani, cu o investiţie iniţială de 100.000 de euro.

În primăvara acestui an îşi deschidea porţile în Centrul Vechi şi restaurantul cu specific libanez, Sinbad. În meniul restaurantului de pe Lipscani se regăsesc şi preparate precum orez cu lapte, care costă 13 lei, humus cu carne şi muguri de pin, la 16 lei, haloumi, la preţul de 20 lei şi salată fatoush, care costă 13 lei.

Pe strada Blănari şi-a făcut apariţia şi un restaurant cu specific medieval, Excalibur, unde mâncărurile pot fi servite cu mâna, ”singurul mod în care pot fi savurate cu adevărat preparatele culinare regeşti”, după cum se specifică pe site-ul localului.

Pe strada Franceză, cafeneaua Mojito Blues, pub-urile Old City, The Twins şi Le Drakkar Pub, restaurantul cu specific italian Il Peccato, precum şi restaurantul cu specific internaţional La Mitocanu’ se află pe lista unităţilor inaugurate recent în Centrul Istoric al Capitalei.

Pub-ul Open Door, berăria ”100 de beri”, terasa Curtea Voievozilor, restaurantul cu specific italian Bel Mondo şi gelateria La Delicii au fost inaugurate de curând pe strada Covaci.

Pe strada Gabroveni şi-au făcut apariţia recent pub-ul Robin Hood, barul Little One şi pub-ul cu specific irlandez Arthur.

Berăria Dam Beer House, terasa Storage Room şi fast food-ul Dristor Kebab au apărut de curând pe Strada Smârdan, una dintre arterele cu cele mai multe locaţii din această zonă.

Nici strada Șelari şi Intrarea Șelari nu au rămas indiferente pentru cei care şi-au propus să reschidă localuri în Centrul Vechi. Astfel, restaurantul Double Deuce’s şi cafenelele Simbio şi Chez Simon au fost inaugurate de puţin timp în zona cu cea mai mare densitate de consumatori din Bucureşti.

Cookies