Noile porți de presemnalizare de la Pasajul Unirii se montează la noapte. Circulația nu va fi afectate de lucrări

07 apr. 2023
308 afișări
Noile porți de presemnalizare de la Pasajul Unirii se montează la noapte. Circulația nu va fi afectate de lucrări
Noile porți de presemnalizare de la Pasajul Unirii se montează la noapte. Circulația nu va fi afectate de lucrări | Sursă foto: Agerpres

Primăria Sectorului 4 a anunțat că vor fi montate noi porți de presemnalizare a înălțimii maxime ce este admisă vehiculelor pentru a putea circula prin Pasajul Unirii. Lucrările vor fi începute în noaptea de vineri spre sâmbătă.

Pasajul Unirii – Se montează noi porți de presemnalizare a limitei de înălțime

Primăria Sectorului 4 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că în noapte de vineri spre sâmbătă, 7 spre 8 aprilie 2023, vor fi începute lucrări pentru a monta noile porți de presemnalizare a limitei, de 3,5 metri, pe care vehiculele trebuie să o aibă pentru a putea circula prin Pasajul Unirii.

Montarea efectivă va începe la orele 23:30, iar lucrările vor fi realizate pe timp de noapte. După cum a transmis administrația publică, traficul din zona respectivă nu va fi afectat de acestea.

Astfel că, pe perioada lucrărilor, vehiculele vor putea circula în condiții normal în zona pasajului.

După recentele lucrări de reconfigurare a tramei stradale, încheiate cu montarea unui nou scuar în zona mediană a Bulevardului Dimitrie Cantemir, care nu doar că va separa fluxurile de trafic, ci va fi folosit și pentru susținerea fundațiilor proaspăt turnate ale noilor porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise de 3,5 metri, pentru circulația vehiculelor prin Pasajul Unirii, constructorii încep montarea efectivă a acestor sisteme, transmite PS4.

După montarea acestora, porțile metalice urmează să fie dotate cu echipamente electronice speciale. Acestea vor avertiza șoferii în cazul în care limita de 3,5 metri este depășită. Mai precis, acestea vor avea: panouri de afișaj electronic și semafoare inteligente (vor afișa culoare roșie timp de 10 secunde, atunci când detectează o depășire de gabarit).

Pe lângă avertizarea prin culoare roșie, șoferul va fi atenționat și prin intermediul panourilor de tip led că trebuie să folosească banda dedicată ieșirii din zona pasajului. În caz contrar, vehiculul se va opri în porțile metalice.

Va fi refăcută și partea carosabilă, dacă vremea permite

Primăria Sectorului 4 a informat și că, în cazul în care condițiile meteo vor fi favorabile, urmează să fie refăcută și partea carosabilă. Aceste lucrări presupun:

  • Turnarea unui nou covor asfaltic,
  • Trasarea noilor marcare clasice,
  • Realizarea noilor marcare rutiere rezonatoare.

Reamintim faptul că noile sisteme suplimentare de semnalizare pentru circulația în Pasajul Unirii au fost proiectate de către specialiști ai Universității Tehnice de Construcții București și ai Brigăzii de Poliție Rutieră, cu zeci de ani de experiență în domeniul semnalizării și avertizării rutiere, precum și avizate de către Comisia Tehnică de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București, a declarat PS4.

Noul sistem de atenționare montat la Pasajul Unirii, pe ambele sensuri, este compus din:

  • Porți de presemnalizare a înălțimii maxime admise,
  • Porți de gabarit.

Sistemul electronic de panouri de avertizare ce va fi montat la cele două intrări ale Pasajului Unirii va putea fi utilizate și în cazul unor situații de urgență ce au loc în tunel, precum:

  • Incendii,
  • Inundații,
  • Accidente etc.

Pentru a evita posibilele incidente, șoferii sunt rugați să conducă prudent și să respecte semnalizările rutiere și indicațiile polițiștilor.

Cookies