ARHIVA B365

Noile arme ale DNA: Sticla de cola spion şi poşeta de damă

Din caietul de sarcini al Direcţiei Naţionale Anticorupţie reiese că printre produsele ce urmează să ajungă în posesia procurorilor se află şi sticle de cola de 0,5 litri dotate cu sisteme de înregistrare. Procurorii urmează să achiziţioneze, însă, şi detectoare radar, poşete de damă şi agende, pe care le vor folosi în misiunile lor.

Camerele video şi microfoanele sunt de ultimă generaţie. Se vor folosi mini-camere video color, nasturi de culori diferite şi microfoane externe stereo cu fir şi buton on/off. Şi pentru că lista de cumpărături este lungă, nu lipsesc nici laptopurile ce monitorizează în timp real, ceasurile de mână sau căştile audio profesionale. Valoarea produselor ce urmează să fie achiziţionate este estimată la aproximativ 330 de mii de lei.

Metoda „ceasul de firmă”. Replicile nu sunt acceptate DNA mai cumpără înregistratoare audio mascate în ceasuri de mână de firmă, argintii, cu cadran negru. „Provenienţa ceasului de mână să fie de la o marcă cunoscută în domeniu, nu se acceptă replici”, se arată în documentele oficiale. De pe lista de cumpărături nu lipsesc nici laptopurile în scopul monitorizării audio şi video în timp real şi nici camerele video care să prindă imaginea Full HD sau căştile audio profesionale, scrie ziarulring.ro.

 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button