ARHIVA B365

Cum a aflat DNA de ilegalităţile comise de Sebastian Ghiţă

DNA ar fi primit prin poştă, la sfârşitul lunii mai, declaraţia unuia dintre cei angajaţi să strângă voturi pentru Victor Ponta. Acesta le-a trimis procurorilor şi documente care ar fi rămas la biroul de campanie din Chişinău. Unul dintre documente cuprindea calcule, sume de bani, numărul de voturi strânse, iar un expert a stabilit că scrisul i-ar aparţine lui Sebastian Ghiţă, informează digi24.ro.

Sebastian Ghiţă a făcut o referire la acest expert joi dimineaţă, când a declarat că „Acest procuror Onea, ca să-şi susţină afirmaţiile, a întocmit, împreună cu un expert, un raport preliminar.” Nu a oferit însă mai multe informaţii.

„Despre acest mod fraudulos de încercare de a câştiga alegerile prezidenţiale pus la punct de Sebastian Ghiţă avea cunoştinţă inclusiv premierul Victor Ponta – candidatul PSD din campania electorală 2014 pentru alegerile prezidenţiale”, se arată în declaraţia martorului.

Acelaşi martor le-a explicat anchetatorilor şi că Sebastian Ghiţă i-a înmânat chiar în sediul PSD din Kiseleff cei 400.000 de euro intermediarului trimis peste Prut să strângă voturile necesare.

Procurorii îi aduc noi acuzaţii lui Sebastian Ghiţă, în dosarul cumnatului lui Victor Ponta. DNA îl acuză astfel de trafic de influenţă, evaziune fiscală, coruperea alegătorilor şi spălare de bani. Totodată, Direcţia a luat o măsură extraordinară în cazul acestuia: Sebastian Ghiţă nu mai are voie să-şi exercite funcţia de parlamentar. Articolul 215 din Codul de Procedură Penală prevede, la punctul e) că, cel aflat sub control judiciar trebuie e) „să nu exercite profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta”. 


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button