Noi vești bune! Se ridică carantina pentru Bragadiru şi Chiajna de vineri, ora 22.00

08 ian. 2021
28 Afișari
Noi vești bune! Se ridică carantina pentru Bragadiru şi Chiajna de vineri, ora 22.00

Prefectura Ilfov a anunţat vineri că a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru Bragadiru şi Chiajna, începând de vineri, ora 22,00. Vești bune pentru mii de oameni care locuiesc în aceste zone.

„În urma evaluării analizelor de risc ale comunităţilor din oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna, judeţul Ilfov, înaintate de către DSP Ilfov Institutului Naţional de Sănătate Publică – Centrul Naţional de Supraveghere şi Control a Bolilor Transmisibile, pe baza procedurii de avizare/ridicare a carantinei zonale existentă la nivelul INSP-CNSCBT, a fost avizată ridicarea carantinei zonale pentru oraşul Bragadiru şi comuna Chiajna„, potrivit unui comunicat al Instituţiei Prefectului Judeţului Ilfov, transmis, vineri.

De când se aplică și ce rămâne interzis

Hotărârea nr.1/2021 a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov prevede că, de la momentul încetării aplicabilităţii măsurii de carantinare zonală, este interzisă activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor.

Totodată, activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare este permisă doar pentru persoanele cazate în cadrul acestor unităţi.

Hotărârea CJSU mai prevede interzicerea activităţii cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc, precum şi a organizării şi desfăşurării activităţii în cadrul cinematografelor, instituţiilor de spectacole şi/sau concerte.

Prefectura Ilfov subliniază că, deşi rata incidenţei cumulative a COVID-19 la 1.000 de locuitori a avut un trend descrescător în ultimele 7 zile în ambele localităţi, rata de infectare se menţine ridicată vineri, respectiv 5,55/1.000 locuitori în oraşul Bragadiru şi 3,50/1.000 locuitori în comuna Chiajna, ca atare face apel la responsabilitatea cetăţenilor.

Cookies