Noi trasee STB pe „Linia Fierbinte 2022”. Cât de tare fierb bucureștenii în autobuze ori tramvaie fără aer condiționat sau cu aer condiționat doar la șofer

04 iul. 2022
9459 Afișari
Noi trasee STB pe
Noi trasee STB pe "Linia Fierbinte 2022". Cât de tare fierb bucureștenii în autobuze ori tramvaie fără aer condiționat sau cu aer condiționat doar la șofer. Sursa foto: Facebook/ TPBI

Au apărut noi trasee STB pe „Linia Fierbinte 2022”. Este arșiță în București, iar oamenii care circulă cu mijloacele de transport STB sunt revoltați. Acestea sunt aglomerate, nu au aer condiționat sau dacă au, nu funcționează, iar aerul din interior devine irespirabil.

De asemenea, unii bucureștenii spun că doar în cabinele șoferilor este răcoare, iar ei fac saună, la propriu, în mijloacele de transport în comun.

Fără aer condiționat pe trasee STB

Călătorii își scriu nemulțumirile în mediul online, unde se plâng de lipsa aerului condiționat în autobuze, troleibuze și tramvaie. De asemenea, bucureștenii observă cum în interiorul unor autobuze STB sunt aproape 40 de grade Celsius, iar răcoare este doar în cabina șoferilor.

Ce spun câteva persoane care aleg să circule cu mijloacele de transport în comun:

 • „313….ora 12:30…40° in interior….soferul, cu aer conditionat in cabina (…)”.
 • „Am mers acum pe linia 381, autobuz B571STB e o tigaie pe roți. Pe căldura asta, după ce că nu e aer condiționat, să mai fie și geamurile blocate? Bine că băgați supracontrol, că în rest, vai de steaua voastră”.
 • „Mai dați și voi drumul la aer condiționat in mașini sau trebuie făcută norma de ciordeală ?! De ce nu ieșiți la verificat sau e prea cald pentru voi?”.
 • „Porniți Aerul condiționat (…) ne omorâți în tramvaie și autobuze. Am cerut sa se dea drumul la aer condiționat unui șofer de pe un otokar și m-a luat la mișto întrebându-mă dacă am plătit bilet… în condițiile în care eu am abonament. DE CE TREBUIE SA SUPORTAM NESIMȚIREA (…) ?!?!?”.
 • „Va aștept la o plimbare la 40 grade în 41”, spune un călător.
 • „Super, super in 282, 45 grade, nu poti sta pe scaun, frige!”.
 • „Și in 232 fara aer conditionat, nu poti respira! Bataie de joc! Ce ar fi ca nimeni sa nu mai plateasca abonamente sau calatorii? Greva!”, declară un alt călător pe pagina oficială de Facebook a Societății de Transport București.

Călătorii leșină din cauza căldurii

 • „Astăzi zona Cantemir un domn a leșinat de căldură , stb ul nu avea aer condiționat !! Domnul Criț sta cumva la 40 de grade in birou ?”.
 • „Astăzi pe linia 141 pe sensul de mers spre IMGB, unei doamne îi era foarte rău de la căldură, l-a rugat pe dl șofer să-i deschidă ușa să coboare (autobuzul staționa la mult cunoscuta coadă care se formează în față la Grand Arena). A început să plângă doamna și să-l roage să deschidă, dar omul se pare că nu avea mama și nici tată, să mai vorbim de aer condiționat nici nu mai are rost, că mașina săraca era de pe timpuri străvechi”, a povestit un alt călător.

O tânără a ținut să le mulțumească șoferului de pe autobuz și unei doamne, care au ajutat-o, după ce i s-a făcut rău de la căldură în mijlocul de transport în comun.

„MULȚUMESC în mod public Domnului șofer (linia 205, B 707 STB) și Doamnei din același autobuz care au coborât astăzi la ora 15 in stația de autobuz ,,Muzeul Țăranului”, văzându-mi că îmi este rău de la căldură, și mi-au oferit apă. Mulțumesc mult pentru omenie! Astăzi, STB m-a ajutat foarte mult!”, povestește fata.

Încasările cresc de la o lună la alta

„Mai simplu pentru călător
Mai util pentru bugetul Capitalei”, declară Viceprimarul Stelian Bujduveanu într-o postare pe Facebook.

Mai exact, Stelian Bujduveanu spune că din momentul în care a fost introdus tichetul unic de călătorie pentru STB și metrou (6 tipuri de abonamente), încasările și numărul călătorilor au crescut de la o lună la alta (încasări de peste un milion de euro).

Totodată, încasările au crescut și din momentul în care au fost introduse terminale de plată electronice în mijloacele de transport STB (pentru card sau pentru telefon), spune Viceprimarul General al Municipiului București.

 • Luna Aprilie – încasări de 381.231 lei;
 • Luna Mai – încasări de 474.444 lei;
 • Luna Iunie – încasări de 519.219 lei.
Cookies