Noi tensiuni între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Motivul: contractul lui Alexandru Arșinel cu Teatrul Constantin Tănase

01 feb. 2022
350 afișări
Noi tensiuni între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Motivul: contractul lui Alexandru Arșinel cu Teatrul Constantin Tănase
Noi tensiuni între Nicușor Dan și Gabriela Firea. Motivul: contractul lui Alexandru Arșinel cu Teatrul Constantin Tănase

Primarul Capitalei, Nicușor Dan și fostul primar, Gabriela Firea, s-au contrat marți pe Facebook pe tema contractului pe care Alexandru Arșinel îl are cu Teatrul de Revistă Constantin Tănase. Astfel, actualul ministru al Familiei și Egalității de Șanse îl acuză pe Dan că nu i-a prelungit contractul lui Alexandru Arșinel cu respectivul teatru. În replică, edilul a precizat că în acest moment există între actor și teatru un acord de colaborare, însă contractul său de director artistic nu a mai fost prelungit.

Schimb tensionat de replici între Nicușor Dan și Gabriela Firea în cursul zilei de marți, pe tema contractului lui Alexandru Arșinel la Teatrul Constantin Tănase. Prima care a deschis această temă a fost fostul primar al Bucureștiului, care a acuzat acțiunile lui Nicușor Dan și ale actualei conduceri a Primăriei, care ar fi decis să îl excludă pe Alexandru Arșinel de la respectivul teatru.

„Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare”, spune Gabriela Firea

Fostul primar al Capitalei și actualul ministru al Familiei și Egalității de Șanse l-a acuzat pe primarul general Nicușor Dan pentru faptul că a decis să nu îi prelungească contractul lui Alexandru Arșinel cu teatrul Constantin Tănase, precizând că această acțiune este o „dezonoare pe care nimeni nu o înțelege” și că această decizie nu ar aduce economii bugetului municipal.

„Ce i se întâmplă zilele acestea maestrului Alexandru Arșinel este o mare, o imensă nedreptate. Nu poți să-l arunci precum o măsea stricată din teatrul unde a jucat și a creat aproape 60 de ani. Ce a făcut primarul general Nicușor Dan cu Alexandru Arșinel este o dezonoare pe care nimeni nu o înțelege. Maestrul Arșinel nu mai era director al Teatrului de Revistă Constantin Tănase de patru ani și nici nu mai avea vreo funcție de conducere.”, a scris Firea pe pagina sa de Facebook.

Mai mult, Gabriela Firea a precizat că „zecile de consilieri personali și directori numiți politic” ar putea reprezenta un loc mai bun pentru a face economii la bugetul local.

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea de o „nouă dezinformare”

Primarul General al Capitalei a răspuns marți după-amiază acuzațiilor lansate de Gabriela Firea, numind postarea acesteia drept o „nouă dezinformare”. Astfel, edilul susține că Alexandru Arșinel a fost și este și în prezent actor colaborator al teatrului Constantin Tănase. Totuși, Arșinel a fost înlăturat din funcția de director artistic (director adjunct) al teatrului.

„În urma informațiilor primite din teatru asupra activității sale ca director artistic, nu i-am mai prelungit acest mandat. A rămas cu contractul de colaborare cu teatrul, în calitate de actor.”, a scris Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Cookies