Noi tensiuni la Primăria Sector 1. PNL o somează public pe Clotilde Armand și promite că nu votează rectificarea bugetară

29 sept. 2021
102 afișări
Noi tensiuni la Primăria Sector 1. PNL o somează public pe Clotilde Armand și promite că nu votează rectificarea bugetară
Un nou scandal în Primăria Sector 1. PNL o somează public pe Clotilde Armand și promite că nu votează rectificarea bugetară

Ziua și scandalul politic în Primăria Sectorului 1, condusă de Clotilde Armand. După ce s-au mai calmat spiritele în războiul gunoaielor, cu Romprest, edilul tot nu scapă de ceartă și acuzații. PNL Sector 1 a somat-o public să deblocheze proiectele propuse de liberali. În caz contrar, aceștia nu vor vota rectificarea bugetară nici astăzi, după ce au refuzat acest lucru și săptămâna trecută, lucru taxat de primar printr-o postare pe Facebook.

PNL Sector 1, prin președintele filialei, Sebastian Burduja, a lansat miercuri un mesaj explicit pentru primarul Clotilde Armand. Liberalii cer deblocarea investițiile propuse de PNL, acuzând edilul că nu acceptă niciunul dintre proiectele lor din simplul motiv că au fost propuse de Partidul Național Liberal.

„Vă promitem că vă lăsăm să tăiați panglica la inaugurarea lor”, îi transmite Burduja lui Clotilde Armand.

Scandal cu Clotilde Armand în Primăria Sector 1

Consilierii PNL Sector 1 nu vor vota astăzi rectificarea bugetară, la ședința de Consiliu Local a Primăriei Sectorului 1, anunță liberalii. Mai mult, aceștia spun că a fost convocată din nou de îndată, de pe-o zi pe alta.

„Este un nou protest față de atitudinea abuzivă a primarului Clotilde Armand, care ține blocate investiții vitale pentru cetățeni, votate și bugetate, doar pentru că au fost propuse de Partidul Național Liberal. Astfel, o somăm public pe Clotilde Armand să deblocheze urgent aceste proiecte și să înțeleagă, odată pentru totdeauna, că politica și administrația sunt lucruri complet diferite”, transmite PNL Sector 1 într-un comunicat.

De asemenea, liberalii au mai transmis că „ne asumăm public că o vom lăsa, la momentul finalizării, să taie panglica de inaugurare. Așa cum a reușit cu nonșalanță să se laude cu proiecte liberale și până acum, așa cum este cazul primului Centru integrat pentru copii cu Sindrom Down, suntem convinși că nu va avea nicio problemă să bifeze la realizări și pe cele viitoare. Îi reamintim, pentru a mia oară, că datorită Partidului Național Liberal dânsa ocupă azi scaunul de primar și are o minimă responsabilitate față de cetățeni de a face binele.”

După ce proiecte plânge PNL

Liberalii se plâng că proiecte susținute de PNL, care au fost aprobate și bugetate de luni de zile, sunt blocate în sertar de primarul Armand. Printre acestea se numără:

  • Parcare subterană strada Burileanu, cartier Aviației – 5 milioane lei
  • Construire ansamblu educațional Greenfield – 1.5 milioane lei
  • Sala de sport Colegiul Tehnic Mihai I – 2 milioane lei
  • Amenajare 5 locații „pocket parcuri” (proiect pilot de regenerare urbană) – 150.000 lei
  • Proiectul „Sectorul 1 de Verde” – primele 3 școli independente energetic în sectorul 1 –  500.000 lei
  • Construcție creșă în Curtea Grădiniței nr. 248 – 78.000 lei
  • Consolidarea și renovarea clădirii Ambulatoriului integrat Grigore Alexandrescu – 120.000 lei
  • Achiziție terenuri în sectorul 1, în vederea amenajării de spații verzi  și parcări, în zonele cele mai aglomerate – 15 milioane lei

Acuzații dure aduse de Sebastian Burduja pentru Clotilde Armand

Liderul PNL Sector 1, Sebastian Burduja, a venit cu un lung mesaj prin care îi atrage atenția primarului Clotilde Armand.

„Creșe, săli de sport, spitale, parcări, spații verzi – nu sunt acestea cele mai importante nevoi ale cetățenilor sectorului 1? Este clar pentru oricine a avut curiozitatea să îi întrebe. Noi o facem constant și îi recomandăm și doamnei Armand să mai „coboare” printre cetățeni pentru a le înțelege solicitările și pentru a primi direct de la ei nota pentru mandatul de până acum.

Proiectele sustinute de Partidul Național Liberal au fost bugetate și votate, unele chiar în unanimitate (deci inclusiv de consilierii USRPLUS), dar cu toate acestea zac prin sertare de luni de zile. În timp ce execuția bugetară pe dezvoltare nu depășește 5%. Cum să interpretăm aceste blocaje complet aberante și abuzive? Ce să le explicăm cetățenilor care ne-au ales și au ales-o pe doamna Armand pentru că și noi ne-am pus obrazul pentru ea? Oamenii vor fapte, pe bună dreptate. Nu circ, nu scandal.

Îi transmitem doamnei primar că aceste proiecte sunt ale cetățenilor, nu ale Partidului Național Liberal și o asigurăm că la inaugurarea lor o vom invita să taie panglica. Pe noi nu ne interesează CINE inițiază proiectele și nici cine și le asumă, ci modul în care sunt realizate, legalitatea și impactul în viața cetățenilor. Până când aceste proiecte nu vor fi deblocate, consilierii PNL se vor abține de la a vota rectificarea bugetară propusă. Dacă bugetul și rectificările anterioare nu înseamnă efectiv nimic pentru primar, de ce am gira în continuare acest simulacru de administrație?”, a spus Sebastian Burduja, președinte PNL Sector 1, la adresa primarului Clotilde Armand.

Clotilde Armand îi acuză de asemenea pe liberali că nu votează rectificarea bugetară

Contrele vin în contextul în care marți Clotilde Armand s-a lăudat cu bilanțul ei pe 11 luni la Primăria Sectorului 1 și săptămâna trecută i-a acuzat atât pe liberali, cât și pe social democrați, că nu au votat rectificarea bugetară propusă.

„Rectificarea bugetară nu a fost votată de consilierii PNL și PSD. Astfel, cheltuielile de la centrul de vaccinare din complexul Romexpo nu vor putea fi plătite și există un risc real ca acest centru să fie închis. Ceea ce au făcut astăzi acești consilieri inconștienți se pedepsește prin lege (zădărnicirea combaterii bolilor) – în plin val patru al pandemiei de Covid 19 și într-o capitală care a intrat în scenariul roșu din cauza numărului de noi infectări cu Covid 19”, spunea Clotilde pe Facebook.

Ce proiecte nu ar mai fi votat PNL și PSD în Sectorul 1

De asemenea, edilul mai explica faptul că tot în proiectul de rectificare bugetară erau cuprinse toate solicitările de investiții, reparații și achiziții ale unităților de învățământ din sectorul 1, conform solicitărilor făcute de directorii școlilor.

„De exemplu: Colegiul Național de Muzică „George Enescu” a solicitat 2 milioane de lei pentru achiziționarea de instrumente muzicale pentru desfășurarea de cursuri în noua clădire deschisă curând în fost sediu ADP Sector 1. Aceasta este realitatea din primărie. Așa se răzbună PNL și PSD pe elevi, așa funcționează USL în Sectorul 1.

Spunea așa dl. Cîțu în urmă cu câteva zile: „A negocia cu PSD înseamnă a negocia împotriva poporului român.” Zis și făcut. Asta a făcut PNL acum. Dle. Președinte Klaus Iohannis, să știți că #RomâniaEducată este doar un slogan pentru colegii dvs. din PNL.

PS: în imagine aveți un biblioraft cu toate solicitările de investiții de la școlile din sector. Să-i lămurească acum dl. Florin Cîţu pe elevi și pe părinți de ce n-au mobilier și instrumente. De ce nu se fac învestiții în școli. Rușine, PNL”, scria Armand pe Facebook săptămâna trecută.

Bilanțul primelor 11 luni anunțat de Clotilde Armand pe Facebook

Cookies