Noi tensiuni în Consiliul Local al Sectorului 1. Proiectul lui Armand de rectificare bugetară a fost a respins pentru a treia oară 

05 oct. 2021
119 Afișari
Noi tensiuni în Consiliul Local al Sectorului 1. Proiectul lui Armand de rectificare bugetară a fost a respins pentru a treia oară 

Noi tensiuni în Consiliul Local al Sectorului 1 după ce luni seară s-a încercat din nou un vot important. Totuși, proiectul lui Armand de rectificare bugetară a fost a respins pentru a treia oară după ce PNL și PSD au făcut front comun. Totul s-a transformat într-un nou scandal.

Consiliul Local Sector 1 a respins din nou, în şedinţa de luni, pentru a treia oară, proiectul de rectificare bugetară demarat de primarul Clotilde Armand. Aceste prevedea alocarea de bani pentru cheltuieli de personal aferente cadrelor medicale care lucrează la centrul de vaccinare anti-COVID-19 de la Romexpo, alături de alte prevederi.

Consiliul Local Sector 1 respinge iar proiectul de rectificare bugetară

Astfel, conform minutei ședinței, s-au înregistrat 14 abţineri şi 12 voturi pentru. De aemenea, consilierii PNL au propus mai multe amendamente, însă și acestea au fost respinse de Consiliul Local și totul s-a transformat într-o degringoladă în care fiecare s-a acuzat pe fiecare că nu ține cont de nevoile locuitorilor din Sectorul 1.

Ramona Plumb, de la PNL spune că exista o singură propunere din rectificare importantă, cea cu privire la plata personalului care se ocupă de vaccinare la Romexpo. Mai mult, PNL Sector 1 spune că cele două proiecte au nevoie de finanţare urgentă şi nu trebuie amestecate cu altele.

„Avem un amendament prin care (…) ne axăm strict pe urgenţe şi anume, plata salariilor medicilor de la Romexpo, care se ocupă de centrul de vaccinare şi sunt angajaţi la Complexul Caraiman şi de asemenea, alocăm bani pentru un proiect drag nouă, pe care dorim să-l vedem implementat şi anume construcţia unui complex şcolar în Greenfield. Restul propunerilor din rectificare care, după aprecierea noastră, nu sunt urgente, ţinând cont că sunt atât de multe proiecte de care nu s-a apucat nimeni, le putem discuta într-o şedinţă ordinară”, a spus viceprimarul Ramona Porumb (PNL).

Tensiuni după ce proiectele PNL nu au fost votate

Liderul PNL spune că PSD și USR au făcut front comun, fiind nemulţumită că niciunul dintre proiectele pe care PNL le-a propus în Consiliu Local nu a fost votate.

„Consilierii PSD şi USR au făcut astăzi, din nou, front comun împotriva cetăţenilor din Sectorul 1, în şedinţa de consiliu local de astăzi. Consilierii PNL au propus astăzi un amendament la proiectul de hotărâre de consiliu local pentru rectificarea bugetară, prin care se alocă bani pentru centrul de vaccinare de la Romexpo şi pentru construirea ansamblului educaţional din zona Băneasa-Greenfield”, a anunţat PNL Sector 1 într-o postare pe Facebook.

Reacția lui Clotilde Armand

Clotilde Armand a acuzat și ea consilierii locali că nu au votat rectificarea bugetară nici la a treia încercare

„Această rectificare propune fonduri pentru a putea să-i plătim pe salariaţii din Romexpo, pentru a putea achita tot ce este legat de şcoli (…) pentru a plăti utilităţile, întreţinerea, paza, camerele video, curăţenia în parcuri şi spaţii de joacă de la ADP”, a transmis primarul Clotilde Armand în şedinţa Consiliului Local.

Primarul Clotilde Armand a mai spus că, pentru a face o investiţie, trebuie să existe un buget, iar cel pe 2021 a fost votat la sfârşitul lunii aprilie.

„Apoi trebuie să avem un studiu de fezabilitate. Pentru a avea un studiu de fezabilitate, trebuie o achiziţie publică, o licitaţie pentru studiu de fezabilitate. După ce avem studiu de fezabilitate, trebuie să trecem prin Consiliul Local ca să fie validat. După ce e trecut prin Consiliu Local, trebuie o altă achiziţie publică, trebuie un caiet de sarcini, o altă achiziţie publică, care durează 8-9 luni pentru un proiect. După ce avem un proiect, acesta trebuie realizat, trebuie din nou caiet de sarcini, o nouă achiziţie publică pentru a avea un executant. În 4 ani reuşim în general să facem de la prima etapă la ultima, dar numai în ultimul an – partea de execuţie”, a mai explicat Clotilde Armand.

Cookies