ȘTIRI

Noi taxe pe veniturile românilor, negociate de Guvern cu FMI

În scrisoarea de intenţie semnată de România cu FMI, citată de Rtv.net, se prevede introducerea unor noi taxe, cu data de 1 ianuarie 2014, dar şi o serie de noi facilităţi pentru românii cu venituri mici.

Astfel, cei care au venituri din chirii vor plăti contribuţii la sănătate şi pensii din aceste câştiguri de la 1 ianuarie 2014. Mai mult, nevestele sau copiii majori ai oamenilor cu venituri mari, care nu lucrează, vor aduce costuri suplimentare pentru cei care îi întreţin. Mai exact, cel care aduce banii în casă va plăti pentru aceştia contribuţii la pensii şi sănătate.

De asemenea, va fi modificată modalitatea de impozitare a proprietăţii. Aceasta va varia în funcţie de scopul de folosinţă şi nu de statutul legal al proprietarului.

Cu banii astfel obţinuţi, Guvernul vrea să acorde un ajutor suplimentar, începând cu luna septembrie, pentru familiile cele mai sărace care se încălzesc cu electricitate, iar din 2014 vor creşte venitul minim garantat şi nivelul alocaţiilor familiale, anchetele pentru obţinerea acestora urmând să fie, de asemenea, simplificate.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button