Noi TAXE, începând de mâine

de:
12 feb. 2015
0 Afișari
Noi TAXE, începând de mâine

Astfel, începând din 13 februarie, se aplică un nou mod de impozitare a veniturilor obţinute din jocuri de noroc şi premii

COD FISCAL 2015: Veniturile din jocuri de noroc se vor impune, prin reţinerea la sursă, cu o cotă de 1% aplicată asupra tuturor sumelor încasate de un participant de la un organizator de jocuri de noroc.

De asemenea, veniturile din jocuri de noroc care vor depăşi echivalentul a 15.000 euro se vor impozita cu 16%, iar veniturile mai mari de 100.000 euro se vor taxa cu 25%, se arată în actul normativ.

Actuala legislaţie prevede ca veniturile din jocuri de noroc se impun, prin reţinere la sursă, cu o cotă de 25% aplicată asupra venitului net, care se calculează la nivelul câştigurilor realizate într-o zi de la acelaşi organizator sau plătitor.Aceasta prevedere nu se va mai aplica din 13 februarie.

Totodată, noile reglementări vor abroga plafonul de scutire de 600 lei/zi (suma neimpozitata) şi vor stabili că nu vor fi supuse impozitării sumele obţinute din premii mai mici de 600 lei/premiu.

Persoanele fizice care obţin venituri din jocurile de noroc menţionate mai sus vor avea obligaţia de a depune declaraţia privind venitul realizat la organul fiscal competent, pentru fiecare an fiscal, până la data de 25 mai inclusiv a anului următor celui de realizare a venitului.

Citeste mai mult pe RTV.NET

Cookies