Noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Reglementările intră în vigoare pe 1 decembrie

29 nov. 2022
3635 Afișari
Noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Reglementările intră în vigoare pe 1 decembrie
Noi străzi cu sens unic în Sectorul 2 al Capitalei. Reglementările intră în vigoare pe 1 decembrie. Sursa foto: Agerpres

Mai multe străzi din Sectorul 2 al Capitalei vor avea sens unic. Indicatoarele se montează marți și miercuri, iar începând de joi, 1 decembrie, reglementările de circulație vor intra în vigoare, anunță primarul Radu Mihaiu.

Noi străzi cu sens unic în Sectorul 2

„Nu facem sensuri unice unde ni se pare nouă. Analizăm nevoile și fluxurile de circulație în interiorul unui cvartal, apoi căutăm soluții complementare pentru întregul cartier”, transmite primarul Sectorului 2 într-o postare pe Facebook.

Înființarea sensurilor unice pare o idee simplă, dar implementarea ei este complexă. Autoritățile trebuie să țină cont de mai multe detalii tehnice, de la stabilirea lățimii carosabilului, a trotuarelor, a zonelor de siguranță, până la analiza de trafic.

Radu Mihaiu a anunțat că marți și miercuri (29 și 30 noiembrie) se montează indicatoare de sens unic pe mai multe străzi din Sectorul 2: cvartalul 7 – zona cuprinsă între Ștefan cel Mare, Viitorului, Dacia, Moșilor:

  • Strada Toamnei, pe tronsonul de la Monumentului la Viitorului, devine sens unic ➡️Viitorului.
  • Strada Făinari își schimbă sensul. Pe tronsonul de la Episcop Radu ➡️ Viitorului. De la Moșilor la Episcop Radu va avea dublu sens↔️
  • Strada Ardeleni devine sens unic, Viitorului ➡️ Moșilor.
  • Strada Precupeții Vechi devine sens unic, Făinari ➡️ Mihai Eminescu.
  • Strada Dragoș Vodă devine sens unic, Mihai Eminescu ➡️ Precupeții Vechi.
  • Strada Episcop Radu devine dens unic, Mihai Eminescu ➡️ Făinari.
  • Strada Gen. Alexandru Șt. Radovici devine sens unic, Viitorului ➡️ Precupeții Vechi.
  • Strada Măcelari devine sens unic, Precupeții Vechi ➡️ Radovici.

Reglementările de circulație intră în vigoare joi, 1 decembrie

Noile reglementări de circulație întră în vigoare joi, 1 decembrie.

Totodată, Radu Mihaiu anunță că, de săptămâna viitoare, echipele vor începe să închidă șantierul pe Ardeleni. Se vor pune protecțiile pentru pietoni, supraînălțăm intersecțiile și turnăm stratul de uzură.

„Doar prin sistematizare putem descâlci străzile sectorului astfel încât spațiu pentru pietoni să rămână pentru pietoni, spațiul de parcare să fie clar delimitat și în același timp să putem circula civilizat, fără a ne aștepta unii pe alții să trecem de o gâtuire”, transmite edilul.

Radu Mihaiu le transmite bucureștenilor că siguranța rutieră este o prioritate, iar în Sectorul 2 vor fi sistematizate și ale cvartale.

Sensuri unice în Sectorul 2.
Sensuri unice în Sectorul 2. Sursa foto: Facebook/ Radu Mihaiu
Cookies