Noi sensuri unice pe străzile din Sectorul 1

de:
26 aug. 2011
0 Afișari
Noi sensuri unice pe străzile din Sectorul 1

Începând de luni, 29 august 2011, se va circula pe un singur sens pe Str. Munţii Tatra – dinspre Str. Dragoslavele spre Str. Buzeşti şi Str. Dumitru Sergiu – dinspre Str. Buzeşti spre Str. Dragoslavele, se arată într-un comunicat al Primăriei Sector 1.

Introducerea sensurilor unice pe străzile secundare oferă, pe lângă alternative de fluidizare a traficului, soluţii pentru locuri de parcare, întrucât se poate parca pe ambele laturi ale străzii, fără ca circulaţia rutieră să fie obstrucţionată. Până în prezent, prin introducerea sensurilor unice, Primăria Sectorului 1 a creat peste 100.000 de noi locuri de parcare.

Cetăţenii din Sectorul 1 reprezintă cel mai dinamic, activ şi productiv segment social din România. De aceea, nu ne putem permite să-i ţinem blocaţi ore în şir în trafic. Orele pierdute în trafic înseamnă bani pierduţi pentru noi toţi! Vom putea spune că oamenii trăiesc într-un oraş civilizat abia atunci când vor ajunge din cel mai îndepărtat punct al Sectorului 1, până la Universitate, în condiţiile unui trafic de vârf, în cel mult 45 de minute”, a declarat Primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman.

Programul de introducere a sensurilor unice pe străzile secundare din Sectorul 1 a fost demarat la sfârşitul anului 2007. Până în acest moment, Primăria Sectorului 1 a introdus sensuri unice pe o treime din străzile secundare din zonele Nicolae Titulescu, Calea Griviţei, Bulevardul Ion Mihalache, Buzeşti, Aviaţiei, Bulevardul Expoziţiei, Cartierul Băneasa, Dorobanţi, Floreasca şi Romană.

Cookies