Noi schimbări în salubrizarea din Sectorul 1. Clotilde Armand spune că a semnat un nou protocol cu Romprest

15 nov. 2021
186 Afișari
Noi schimbări în salubrizarea din Sectorul 1. Clotilde Armand spune că a semnat un nou protocol cu Romprest
Noi schimbări în salubrizarea din Sectorul 1. Clotilde Armand spune că a semnat un nou contract de salubrizare cu Romprest

Noi schimbări în salubrizarea din Sectorul 1 anunțate de primarul Clotilde Armand. Recent a fost semnat un nou contract de salubrizare pentru următoarele șase luni. Consiliul Local Sector 1 şi Romprest Service SA au încheiat un nou protocol prin care se reglementează activitatea de salubrizare stradală. Conform noii înțelegeri, suma maximă pe care o va plăti lunar S1 este de 12,5 milioane de lei.

O informare recentă a Primăriei Sectorului 1 anunță că vineri, 12 noiembrie, a fost semnat noul protocolul ce va intra în vigoare de marți, 16 noiembrie între CL S1 și Romprest. Noua înțelegere se referă la un program de salubrizare stradală „eficient” pentru Sectorul 1 între lunile noiembrie 2021 și aprilie 2022. Pentru 12.5 milioane de lei, compania Romprest trebuie să „asigure starea de curăţenie pe întreaga rază administrativ-teritorială a Sectorului 1, în condiţiile agreate de către părţi”, se arată în document.

Compania Romprest trebuie să asigure salubrizarea „în regim de continuitate şi fără întreruperi”

Astfel, conform protocolului, Compania Romprest Service SA spune că garantează prestarea, în perioada noiembrie 2021-aprilie 2022, a activităţilor de salubrizare astfel cum sunt agreate de către părţi, „în regim de continuitate şi fără întreruperi”.

Documentele arată că valoarea estimată a prestaţiilor lunare pentru colectarea separată şi transportul separat ale deşeurilor menajere (populaţie) şi similare celor menajere (de la instituţiile publice din subordinea Primăriei Sectorului 1) şi pentru salubrizarea stradală în cele şase luni de valabilitate a protocolului nu va depăşi suma de 12,5 milioane de lei, inclusiv TVA. Mai mult, pentru această sumă, operatorul de salubrizare are obligaţia să facă dovada executării corespunzătoare a prestaţiilor stabilite.

Primarul din Sectorul 1, Clotilde Armand, spune că fiecare persoană care locuiește în sector poate să vadă zilele exacte în care Romprest intervine pe strada lor și promite că orarul va fi respectat. Poliția Locală Sector 1 va monitoriza intervențiile din teren.

„Cetăţenii pot vedea, în anexa protocolului, zilele în care echipele operatorului de salubrizare intervin pe strada lor. Mă voi asigura ca acest orar va fi respectat şi am dat dispoziţii în acest sens Poliţiei Locale Sector 1 să monitorizeze intervenţiile din teren. Fac apel la cetăţeni, ca, în situaţia în care observă nerespectări ale acestui acord, să sune la Poliţia Locală, la numărul 021/9540, apelabil 24 de ore din 24,” a anunțat primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Ce prevede noul protocol privind salubrizarea pentru următoarea jumătate de an din Sectorul 1

Documentul semnat încă de vineri arată că „autoritatea contractantă va indica cu celeritate, în cursul primei jumătăţi a lunii decembrie 2021, un operator agreat pentru eliminarea directă prin depozitare a deşeurilor generate şi colectate în Sectorul 1”.

Trebuie precizat însă că acest protocol se referă doar la salubrizare. Ulterior, până pe 19 noiembrie, adică până vineri, ar urma să fie adoptat și un act adiţional privind serviciile de deszăpezire aferente acestei ierni.

Ce asigurări a dat Clotilde Armand privind deszăpezirea din S1

Edilul Sectorului 1 a dat asigurari luni că anul acesta deszăpezirea se va face fără întrerupere și la prețul corect. Mai mult, totul va fi reglementat la prețul corect, spune Clotilde Armand, printr-un act adițional atașat actualului protocol.

„Doresc să asigur locuitorii Sectorului 1 că în această iarnă serviciul de deszăpezire se va desfăşura în regim de continuitate, fără întrerupere şi la preţul corect.

Vom reglementa toate aceste aspecte printr-un act adiţional la prezentul protocol, prevederi care vor avea în vedere interesul comunităţii Sectorului 1 de avea străzi şi trotuare deszăpezite în cel mai scurt timp de la începerea ninsorii şi, bineînţeles, grija şi respectul faţă de banul public”, a precizat primarul Sectorului 1.

Mai mult, tot în data de 12 noiembrie, adică vineri, Tribunalul Bucureşti a suspendat definitiv executarea silită demarată de Romprest Service SA pentru aproximativ 80 de milioane de lei.

Cookies