Noi șantiere se deschid în rețeaua de termoficare a Capitalei, de data aceasta pe Calea Griviței. Nicușor Dan: Locuitorii nu vor fi afectați în timpul lucrărilor

19 mai 2023
2380 Afișari
Noi șantiere se deschid în rețeaua de termoficare a Capitalei, de data aceasta pe Calea Griviței. Nicușor Dan: Locuitorii nu vor fi afectați în timpul lucrărilor
Noi șantiere se deschid în rețeaua de termoficare a Capitalei, de data aceasta pe Calea Griviței. Nicușor Dan: Locuitorii nu vor fi afectați în timpul lucrărilor. Sursa foto: Facebook - Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat că se realizează lucrări de reparații la rețeaua de termoficare de pe Calea Griviței. Locuitorii din această zonă nu vor fi afectați pe durata acestora.

Se realizează lucrări la rețeaua de termoficare de pe Calea Griviței

Nicușor Dan a anunțat, pe pagina de Facebook, că Termoenergetica înlocuiește 550 de metri liniari din conducta cu diametrul de 500 mm din zona Podului Constanța.

Lucrările au fost începute la sfârșitul lunii martie. Până când acestea vor fi finalizate, consumatorii nu vor fi afectați pentru că beneficiază de o altă sursă de alimentare.

Șantierul a avut mai multe puncte de lucru și de acces în subteran. Mai multe dintre acestea au fost deja închise și terenul a fost readus la starea inițială.

Lucrările vor fi finalizate în funcție de situația de la fața locului, fiind în directă legătură cu starea de degradare a conductelor vechi de peste 50 de ani.

La începutul lunii aprilie au fost montate conducte noi pe Calea Dorobanților

Pe Calea Dorobanților au fost montate conducte noi la începutul lunii aprilie, a anunțat Nicușor Dan. Tronsonul face parte din șantierul Obiectivului 4 – Magistrala II-III Grozăvești.

În cadrul Obiectivului 4 – Magistrala II – III Grozăvești trebuie să fie schimbați 11 kilometri de rețea de termoficare din București. Primarul a transmis că până la acest moment, au fost înlocuiți 3 kilometri.

După cum a anunțat acesta, pe Calea Dorobanților au fost montați peste 600 de metri de conductă nouă.

Au fost efectuate și probele de presiune pe tronsonul respectiv. Țevile montate recent sunt prevăzute cu senzori de avarii. Astfel, atunci când intervin probleme să se afle de ele în timp scurt pentru a putea fi remediate rapid.

Lucrările din acea zonă au fost efectuate de echipele Companiei Municipale Energetica Servicii. Conductele înlocuite se aflau într-o stare avansată de degradare, iar bucureștenii întâmpinau des probleme în alimentarea cu apă caldă și căldură din această cauză.

Noile țevi au garanție de peste 30 de ani după cum a transmis, pe pagina de Facebook, primarul.

Vor asigura distribuția apei calde și a căldurii, fără întreruperi și avarii, pentru toți locuitorii cartierului Dorobanți, a declarat Nicușor Dan.

Lucrările vor continua și în perioada următoare. Bucureștenii nu vor fi afectați de acestea.

Apa caldă și căldura urmează să fie livrate către blocurile de locuințe cu ajutorul unor conducte provizorii. Acestea au fost montate înainte de realizarea lucrărilor pentru modernizarea rețelei de termoficare din București.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies