ȘTIRI

Noi sancțiuni aplicate comercianților din Sectorul 4, în urma verificărilor efectuate de Piedone

Continuă verificările la comercianții care își desfășoară activitatea pe raza Sectorului 4. În după amiaza zilei de joi, 29 ianuarie a.c., Primarul Cristian Popescu – Piedone, însoțit de inspectori din cadrul Poliției Locale Sector 4, a continuat să verifice modul în care își desfășoară activitatea agenții economici din Sectorul 4. 

Și în cea de-a patra zi de când a dispus ca aceste acțiuni să se desfășoare simultan, în mai multe zone ale Sectorului, pe lângă unități de alimentație publică regăsite în cartiere, între blocuri, au continuat să fie monitorizați marii retaileri.
În urma controalelor au fost depistate o serie de abateri de la practicarea unui comerț civilizat, în măsura în care nu erau afișate prețurile produselor, unele dintre acestea neavând inscripționate nici termenele de valabilitate.

În consecință, Primarul Sectorului 4 a dispus aplicarea unor sancțiuni în cuantum de 40.000 de lei, cât și retragerea spre neutralizare a unor produse neconforme standardelor de siguranță alimentară.

„Consider că oricine avea urechi să audă, a auzit. După ceea ce am constatat în cadrul verificărilor efectuate anterior, în special că au beneficiat de mediatizare și semnalul de alarmă a fost tras, toate societățile cu profil de alimentație publică își puteau remedia de urgență orice tip de problemă, astfel încât să poată să se alinieze standardelor impuse de legislația în vigoare. Iată că unii nu au făcut-o, ceea ce le-a atras, pe lângă amenzile de rigoare, și o pată pe imaginea lor de supermarketuri cu renume. Fie că ești un magazin de cartier sau mare retailer, nu poți să dovedești inconștiență și să te joci, efectiv, cu sănătatea oamenilor. Tocmai de aceea, alături de colegii mei, voi rămâne la fel de atent, dar și de exigent în ceea ce privește standardul de civilizație pe care unii comercianți pretind că îl au, însă, le lipsește cu desăvârșire”, a declarat Cristian Popescu Piedone, Primarul Sectorului 4.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button