Noi restricții pentru Târgul de Crăciun de la Universitate. Gabriela Firea cere anularea taxei de intrare la eveniment

28 nov. 2021
2248 Afișari
Noi restricții pentru Târgul de Crăciun de la Universitate. Gabriela Firea cere anularea taxei de intrare la eveniment
Noi restricții pentru Târgul de Crăciun de la Universitate. Gabriela Firea cere anularea taxei de intrare la eveniment

Primăria Capitalei a anunțat încă de sâmbătă seară că au fost instituite noi restricții pentru Târgul de Crăciun de la Universitate în privința numărului de persoane care îl pot vizita. Pentru a elimina aglomerația, acesta a fost stabilit la 1.000 de oameni care pot intra în același timp. De asemenea, fostul primar Gabriela Firea cere anularea taxei de intrare la eveniment pentru copiii mai mari de 12 ani și adulții, pe motiv că a scumpit bucuria de Crăciun pentru bucureșteni.

Primăria Municipiului București a anunțat de sâmbătă că Târgul de Crăciun din Bucureşti se va desfășura cu o capacitate limitată de 1.000 de persoane simultan în incinta acestuia, pentru a limita aglomerația. Cu toate că biletele se puteau achiziționa online la prețul de 5 lei, majoritatea aleg să stea la coada de bilete de 7 lei de la intrare, lucru care ar provoca o aglomerație și mai mare.

Primăria Capitalei limitează accesul bucureștenilor la Târgul de Crăciun cu plată

„Începând de astăzi, 27 noiembrie, conform unei noi Hotărâri emise de Guvern (nr 1.238/26.11.2021) capacitatea evenimentului Bucharest Christmas Market din Piaţa Universităţii este limitată la 1.000 de persoane simultan, iar programul se va încheia la ora 21:00, în fiecare seară. (…) Noul program al Târgului de Crăciun Bucureşti va fi de luni până vineri, între orele 12:00-21:00/sâmbătă-duminică, între orele 10:00-21:00”, anunță CREART într-o informare de presă.

Adevăratul motiv pentru care a fost implementat biletul ar fi gestinoarea numărului de vizitatori

Inedit este faptul că organizatorii au mai explicat că accesul se va face pe bilet „pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esenţială din motive de sănătate şi siguranţă accesul în târg”. De asemenea, aceștia au recunoscut și cp suma va acoperi o parte din costurile organizării evenimentului.

Bilete la 5 lei online și 7 lei la intrare

Conform organizatorilor, preţul biletului asigură o intrare/zi la târg și este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete de la Universitate. De asemenea, copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit, asta dacă sunt însoțiți de o persoană adultă care deține un certificat verde. Intrarea fără certificat nu este posibilă, chiar dacă a fost achiziționat bilet.

Gabriela Firea cere anularea taxei de intrare la Târgul de Crăciun

În timp, senatorul PSD Gabriela Firea, actual ministru al Familiei, îi solicită primarului Nicuşor Dan să anuleze taxa de intrare la Târgul de Crăciun, în valoare de 7 lei, pentru copiii de peste 12 ani şi adulţi pe motiv că acest lucru provoacă aglomerație și scumpește bucuria Crăciunului în Capitală.

„În calitate de senator al cetăţenilor din Bucureşti, solicit primarului general să anuleze de îndată taxa de intrare de 7 lei pentru accesul în Târgul de Crăciun, aplicată copiilor peste 12 ani şi adulţilor! Oricum, ar fi trebuit să pună la dispoziţie suficiente bilete care se puteau procura on-line, pentru a evita aglomeraţia de la intrare, unde se taie acum bilete, ca în vremuri de tristă amintire”, a transmis Gabriela Firea pe Facebook.

Atac la adresa lui Nicușor Dan

De asemenea, fostul primar spune că nicăieri în lume nu se impune taxă de intrare în târgurile de Crăciun, iar Bucureștiul este primul oraș care ia o astfel de decizie.

„Parca se clama digitalizarea, transparenta! Vorbe în vânt! Domnule primar fără inimă, aţi scumpit biletul pentru transportul în comun, aţi scumpit agentul termic, acum scumpiţi şi bucuria Crăciunului? Ce faceţi cu banii primiţi de la Guvern, din taxele plătite de cetăţeni?

Şantierele sunt închise, nu testaţi în şcoli şi instituţii, nu aţi demarat licitaţia pentru înlocuirea conductei vechi de termoficare, pentru a folosi fondurile europene obţinute de mine şi echipa mea. În afară de propagandă ieftină şi acuzaţii ridicole în legătură cu „greaua moştenire”, cu ce va ocupaţi, în puţinele momente când vă exercitaţi atribuţiile de primar?”, a mai adăugat fostul edil în postarea de pe Facebook.

Cookies