Noi restricții pe autostrada București – Constanța, aproape de Capitală. Atenție cum circulați pe A2 până în decembrie

12 oct. 2021
124 afișări
Noi restricții pe autostrada București - Constanța, aproape de Capitală. Atenție cum circulați pe A2 până în decembrie
Noi restricții pe autostrada București - Constanța, aproape de Capitală. Atenție cum circulați pe A2 până în decembrie

Noi restricții pe autostrada București - Constanța aproape de Capitală. Atenție cum circulați pe A2 până în decembrie după ce în zona localității Glina se închide una dintre căile de rulare pentru a construi un pilon necesar Autostrăzii A0.

Centrul Infotrafic a anunțat încă de luni seară că pe autostrada A2 București – Constanța vor fi restricții de circulație până la jumătatea lunii decembrie, adică pentru vreo două luni.

Restricții de circulație pentru construirea unui pilon al autostrăzii A0

Potrivit autorităților aceste restricții se aplică în localitatea Glina, din județul Ilfov, aproape de București, la kilometrul 13. Acestea se vor desfășura doar pe sensul către Capitală al autostrăzii A2, pentru a permite construirea unui pilon necesar Autostrăzii de Centură a Capitalei, A0. Practic, traficul se va desfășura doar pe banda a doua, mai anunță Infotrafic.

Recomandări pentru șoferi în această perioadă

Autoritățile recomandă șoferilor ca pe durata acest restricții să circule cu atenție în zona lucrărilor de construcție. Asta pentru a evita posibile accidente. Mai mult, aceștia trebuie să semnalizeze din timp intenția de schimbare a benzii de rulare.

Alte restricții de circulație pe A2, pentru reabilitarea podurilor de peste brațul Borcea și a podului de la Cernavodă, unde lucrările au fost întrerupte pe timp de vară.

La final de septembrie au început și lucrările la calea de rulare a podului de peste brațul Borcea. Acestea au venit cu o serie de restricții de circulație, fiind închisă calea 1 de rulare, pe sensul de mers București – Constanța.

Lucrări la podurile de peste Dunăre

Astfel, vor fi realizate lucrări de reparații și reabilitare, precum înlocuirea hidroizolației și a căii pe partea carosabilă și trotuare, înlocuirea parapetului pietonal și direcțional, înlocuirea rosturilor de dilatație, lucrări de reparații cu betoane speciale. Podul peste brațul Borcea are aproape un kilometru lungime și este un pod combinat de cale ferată și șosea.

De asemenea, la început de octombrie s-au reluat lucrările la podul de la Cernavodă. Au fost instituite restricții de circulație, prin închiderea Căii 2 de rulare, pe sensul de mers Constanța – București. Lucrările de reabilitare au fost întrerupte în vară pentru sezonul estival. Podul de la Cernavodă are o lungime de 1596 m și este un pod combinat de cale ferată și șosea.

Cookies