Noi restricții de trafic în zona lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica. Între 16 ianuarie-1 martie 2023 se va circula pe linia de tramvai

11 ian. 2023
206 Afișari
Noi restricții de trafic în zona lucrărilor de la Pasajul Doamna Ghica. Între 16 ianuarie-1 martie 2023 se va circula pe linia de tramvai
FOTO: Agerpres

Se reintroduc restricții de circulație în zona Pasajului Doamna Ghica, aflat în construcție, odată cu reluarea lucrărilor la începutul anului 2023.

Perioada restricțiilor va fi între 16 ianuarie – 1 martie 2023, când va fi blocat accesul pe şosea pe sensul de ieșire din Bucureşti, iar circulația va fi permisă pe cele două linii de tramvai.

”Ele (restricțiile – n.n) vor fi simetrice cu cele care au fost în luna decembrie 2022, cu diferenţa ca acum e pe direcţia de ieşire, nu pe direcţia de intrare”, a precizat primarul general Nicușor Dan.

Lucrările la Pasajul Doamna Ghica au fost reluate pe 9 ianuarie, iar restricțiile de circulaţie vor fi introduse în 16 ianuarie, luni, şi ele vor fi menţinute până la 28 februarie, 1 martie, conform acestuia.

La 1 martie va fi terminată bucata care trece peste şosea şi după aceea, lucrările viitoare nu vor afecta traficul, a spus primarul general.

”Va fi vorba de coborârea din pod, al patrulea sfert din tablierul metalic. De ce este nevoie de asta? Aşa a fost făcut proiectul tehnic în anii 2018 – 2019, fără picior de sprijin. Neavând picior de sprijin, tu trebuie să pui nişte picioare provizorii de sprijin, să sudezi şi să iei respectivele picioare de sprijin. Nu poţi altfel”, a precizat el, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la sediul PMB.

 

”Pasajul de la Doamna Ghica va rezolva o intersecție, nu traficul”

Nicuşor Dan a admis că pasajul Doamna Ghica nu este investiţia sa „favorită” din Capitală, deoarece reprezintă o soluţie punctuală, nu una globală pentru problema traficului.

„Nu este lucrarea de investiţie favorită a mea din Bucureşti. Adică, ea va rezolva o intersecţie, nu va rezolva traficul. Noi, ca să rezolvăm traficul din Bucureşti, trebuie să ne uităm la soluţiile globale. Bineînţeles, e bun podul ăsta, dar trebuie să ne uităm la soluţiile globale. Mult mai bune vor fi reabilitările de linii de tramvai. (…) La Doamna Ghica a fost o aventură, adică o administraţie care avea conturile blocate s-a apucat să strice şi ce era acolo – adică vorbesc de bretelele laterale care făceau legătura – şi s-a trezit cu un proiect pentru care nu avea bani şi avea conturile blocate. Au fost trei licitaţii la care n-a venit nimeni, pentru tablierul metalic, pentru că nimeni nu mai avea încredere să lucreze cu primăria. Acum lucrarea este la Trustul de Clădiri Metropolitane. Pe partea de tablier metalic, ei au contractat la a patra licitaţie o firmă italiană care lucrează foarte bine. Până în momentul ăsta, pe tot ce înseamnă tablier metalic, graficul a fost respectat”, a mai precizat Nicuşor Dan, citat de Agerpres.

Totodată, primarul s-a arătat încrezător că pasajul va fi realizat până pe 1 septembrie.

„Blocarea circulaţiei va fi lunea viitoare, 16 ianuarie, şi se va termina pe 1 martie. Deci tablierul metalic o să fie terminat în cursul lunii martie şi după aceea termenul pe care îl dă Trustul de Clădiri Metropolitane este vara asta. Eu cred că la 1 septembrie o să avem pasajul”, a mai spus Nicuşor Dan.

Îți recomandăm și:

Cookies