Noi proteste în București. Manifestanții au ajuns la Palatul Cotroceni. OFICIAL, protestul s-a încheiat | UPDATE

10 apr. 2021
230 Afișari
Noi proteste în București. Manifestanții au ajuns la Palatul Cotroceni. OFICIAL, protestul s-a încheiat | UPDATE

Sâmbătă, 10 aprilie 2021, au loc noi proteste în București față de restricțiile impuse de Guvern. Manifestanții adunați deja în mai multe zone din Capitală strigă „Jos Guvernul, jos Arafat”. Protestatarii din Piaţa Universităţii s-au unit cu cei din Piaţa Victoriei. Oamenii au plecat în marş spre Palatul Cotroceni unde au cerut mai multe demisii.

UPDATE 21:30 Manifestația de la Palatul Cotroceni s-a terminat, nu înainte ca protestatarii să intoneze imnul național și să recite rugăciuni. Aceștia au promis că se vor reîntoarce și zilele viitoare în stradă, iar liderii au îndemnat să se plece în grupuri, astfel încât Jandarmeria să nu aplice amenzi.

UPDATE 21:15 Deși autorizația pentru miting a expirat la ora 19:30, câteva sute de oameni continuau să demonstreze la Palatul Cotroceni sâmbătă, la ora 21:15.

Mai mulţi vorbitori se adresează mulţimii, fiind citită şi o listă de revendicări care include ridicarea restricţiilor, reluarea cursurilor în şcoli şi acces la slujbele de Paşte. Unul dintre ei le-a spus manifestanţilor că cel mai bun medicament este soarele, iar iubirea învinge frica.

UPDATE 20:30 Manifestanţii ajunşi în faţa Palatului Cotroceni, au un banner cu mesajul ”Fără obligativitatea vaccinării! Fără paşaport de vaccinare!”. Ei cer demisia preşedintelui Klaus Iohannis, a ministrului Sănătăţii şi a secretarului de stat Raed Arafat.

UPDATE 19:30 Protestatarii care erau adunați în Piaţa Universităţii s-au unit cu cei din Piaţa Victoriei. De acolo s-a plecat în marş spre Palatul Cotroceni

Noi proteste în București, Bucureștenii protestează sâmbătă, 10 aprilie, față de restricțiile impuse de autorități. Manifestanții din Capitală au cu ei steaguri, fluiere și strigă „Jos Guvernul, jos Arafat”. George Simion, liderul AUR, este și el la protest.

Protestatarii care s-au strâns inițial în Piața Universității au pornit în mars către Piața Victoriei, via Piața Romană.

De asemenea, şi la Piaţa Victoriei s-au adunat manifestanţi. Lor li se alătura şi alţi protestatari sosiţi din ţară cu autocarele şi care vin din zona Bucur Obor, în marş, către centrul Capitalei.

Cei sosiţi cu autocarele, care afirmă că sunt din Iaşi şi Bacău, au drapele, cruci şi icoane. Unii dintre ei declară că îşi vor înapoi ”dreptul de a respira liber” şi revenirea la viaţa normală.

Jandarmeria este în alertă și în jurul Palatului Cotroceni, acolo unde se presupune că vor ajunge manifestanții spre seară.

Noi proteste în București. Mesajul Jndarmeriei

În contextual protestelor, Jandarmeria transmite un mesaj protestatarilor, pe care îi îndeamnă să fie responsabili şi să respecte legea.

„Misiunea noastră se termină atunci când ajungeți, în siguranță, acasă. Fiți responsabili! Protejați-vă sănătatea! Respectați legea!”, transmite Direcţia Generală de Jandarmi a Municipiului Bucureşti pe Facebook.

Vineri noapte a avut loc un protest la Spitalul Foişor după decizia autortităților de a evacua pacienții în stradă la o oră târzie, pentru că unitatea devenea spital suport COVID.

Cookies