Noi propuneri privind seria de restricții din București și din țară. În ce condiții nu mai poți ieși din casă sau din localitate

25 mart. 2021
554 Afișari
Noi propuneri privind seria de restricții din București și din țară. În ce condiții nu mai poți ieși din casă sau din localitate

Noi restricții importante sunt discutate în ședința CNSU de joi. Printre acestea se vorbește de interzicerea ieșirii din localitățile cu o rată de peste 3 la mie. Mai mult, dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii.

Se anunță noi restricții în România. Circulația persoanelor în afara localităților cu o rată mai mare de 3 cazuri de COVID la mia de locuitori ar putea fi interzisă în urma ultimelor discuții din CNSU.

Propunerea a fost făcută în ședința de joi care încă se desfășoară la această oră. De asemenea, acolo unde rata este mai mare de 7 la mie, circulația în afara locuinței va fi restricționată începând cu ora 20:00.

Noi restricții pentru limitarea pandemiei, discutate în CNSU

La acestă oră autoritățile discută mai multe propuneri care ar putea fi adoptate în ședința CNSU și transmise spre aprobare Guvernului.

Printre aceste decizii se numără interzicerea părăsirii localităților care au o rată de incidență mai mare de 3 la mie. Excepție fac situațiile în care este tranzitată localitatea sau pentru motive justificate cum ar fi în interes de serviciu, pentru îngrijirea unui minor sau a unei persoane bolnave sau în vârstă, ori pentru asistență medicală.

De asemenea, CNSU ar putea propune ca în localitățile unde incidența depășește rata de 7 la mie să se interzică părăsirea locuinței după ora 20:00 pe tot parcursul săptămânii. La o rată între 3,5 și 7 la mie măsura ar urma să se aplice doar în weekend.

Magazinele se vor închide mai repede în weekend în localitățile cu o rată mai mare de 3,5 la mie. Ora propusă este 18:00. Dacă rata este mai mare de 7 la mie, magazinele vor fi închise la ora 18:00 pe tot parcursul săptămânii.

Mai mult, se vor închide și sălile de fitness.

Cazurile de COVID cresc de la zi la zi

Bilanț COVID-19, 25 martie. 6.651 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2. În București au fost înregistrate 2171 de noi cazuri de coronavirus în ultimele 24 de ore, potrivit informațiilor oficiale transmise de Grupul de Comunicare Strategică. Rata de incidență a cazurilor din Capitală a ajuns la 6.50.

În intervalul 24.03.2021 (10:00) – 25.03.2021 (10:00) au fost raportate 140 de decese (78 bărbați și 62 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Argeș, Arad, Municipiul București, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brăila, Botoșani, Brașov, Buzău, Cluj, Caraș-Severin, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Galați, Hunedoara, Harghita, Ilfov, Ialomița, Iași, Mehedinți, Maramureș, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Sibiu, Sălaj, Satu Mare, Suceava, Tulcea, Timiș, Vâlcea, Vrancea, Vaslui.

Cookies