Noi proiecte de infrastructură în zona Dristor din Sectorul 3. Licitație pentru construirea a două pasaje rutiere, unul pietonal subteran și lărgirea unei străzi

07 oct. 2021
484 Afișari
Noi proiecte de infrastructură în zona Dristor din Sectorul 3. Licitație pentru construirea a două pasaje rutiere, unul pietonal subteran și lărgirea unei străzi
Noi proiecte de infrastructură în zona Dristor din Sectorul 3. Licitație pentru construirea a două pasaje rutiere, unul pietonal subteran și lărgirea unei străzi

Vești bune pentru locuitorii Sectorului 3 din Capitală, cel puțin în teorie, după ce Primăria S3 la lansat recent o licitație pentru noi proiecte de infrastructură în zona Dristor din Sectorul 3. Se pregătește construcția a două pasaje rutiere, un pasaj pietonal subteran și lărgirea unei străzi pentru fluidizarea traficului din zona Căii Dudești și șoseaua Mihai Bravu.

Licitație importantă în Sectorul 3, asta după ce primăria condusă de Robert Negoiță are în plan lucrări de construire a două pasaje rutiere subterane în dublu sens, a unui pasaj pietonal subteran şi chiar lărgirea locală a Căii Dudeşti între Şos. Mihai Bravu şi str. Caloian Judeţu. Zona este una mereu aglomerată, iar noile măsuri ar putea să ducă la un trafic mai puțin aglomerat și mai sigur pentru pietoni. Anunțul licitației a fost deja publicat în SICAP.

Licitație de aproape 150 de milioane de lei în Sectorul 3

Valoarea totală estimată a contractului este de 146.991.338 lei, anunță Primăria Sectorului 3 într-o informare. Conform informațiilor din licitație, durata contractului este de doi ani.

De asemenea, investiția propusă de Negoiță investiţia vizează creşterea mobilităţii urbane în zonă, prin fluidizarea traficului auto pe Şoseaua Mihai Bravu, de la intersecţia cu str. Baba Novac până la intersecţia cu str. Peneş Curcanul.

„Obiectul contractului îl reprezintă execuţia lucrărilor privind construirea a două pasaje rutiere subterane în dublu sens, a unui pasaj pietonal subteran şi lărgirea locală a Căii Dudeşti între Şos. Mihai Bravu şi str. Caloian Judeţu în vederea realizării obiectivului de investiţii ‘Creşterea mobilităţii urbane prin fluidizarea traficului auto pe Şoseaua Mihai Bravu, de la intersecţia cu str. Baba Novac până la intersecţia cu str. Peneş Curcanul'”, arată anunţul publicat în SICAP.

Cum va fi ales câtigătorul licitației

Licitația are două elemente de care firmele interesate trebuie să țină cont atunci când vor să trimită oferte. Astfel, în vederea evaluării companiilor, componenta financiară reprezintă 70%, iar aspectele tehnice 30%. În privința celor din urmă, Primăria Sector 3 cere demonstrarea unei metodologii adecvate de implementare a contractului și experienţa deţinută de managerul de proiect.

De asemenea, ofertanții trebuie să prezinte media cifrei de afaceri generale pentru ultimele trei exerciţii financiare disponibile (2018, 2019, 2020). Valoarea trebuie să fie de cel puţin 132.400.000 lei, în funcţie de data înfiinţării sau începerii activităţii operatorului, asta „în măsura în care informaţiile privind cifrele de afaceri sunt disponibile”, se mai arată în anunţul publicat în platforma de licitații.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 22 noiembrie, mai transmite Primăria Sectorului 3.

Cookies