ÎN BUCUREȘTI

Noi probleme cu apa caldă în București. Primăria are datorii de 400 de milioane către lei către Termoenergetica

Sunt noi probleme cu apa caldă în București, iar Nicușor Dan a anunțat, vineri, că Primăria Municipiului Bucureşti a acumulat datorii de aproximativ 400 de milioane de lei către Compania Municipală Termoenergetica.

Întrebat despre deficienţele în furnizarea apei calde, edilul general Nicușor Dan a declarat că în acest moment ELCEN funcţionează cu două centrale.

Primarul a menţionat că în această perioadă este vorba despre ”deficienţe punctuale” de funcţionare şi s-a arătat încrezător că acestea vor fi rezolvate în decurs de câteva zile.

”Acum două săptămâni s-a întrerupt în mod legal, pentru că au fost trei zile calde, furnizarea căldurii. Până s-a echilibrat sistemul, a durat câteva zile. Acum mai sunt sincope punctuale care vin din faptul că ELCEN, care şi el nu este retehnologizat, funcţionează cu două CET-uri din patru”, a spus Nicuşor Dan.

Nicuşor Dan a declarat că Primăria Municipiului Bucureşti a acumulat datorii de aproximativ 400 de milioane de lei către Compania Municipală Termoenergetica, dar că această întârziere va fi recuperată, având în vedere că în perioada verii subvenţia este mult mai mică.

„Pe partea financiară am acumulat datorii care sunt în jur de 400 de milioane, numai ca aceste datorii vor fi recuperate pentru ca a trecut perioada de iarnă în care subvenţia era foarte mare, iar dacă vom continua să plătim – acum pentru că subvenţia lunară e mult mai mică – o sa recuperăm”, a precizat Nicușor Dan.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button