Noi probleme care ar putea afecta transportul în comun din București. Se cere falimentul firmei care se ocupă de service-ul autobuzelor OTOKAR

02 sept. 2022
1415 Afișari
Noi probleme care ar putea afecta transportul în comun din București. Se cere falimentul firmei care se ocupă de service-ul autobuzelor OTOKAR
Noi probleme care ar putea afecta transportul în comun din București. Se cere falimentul firmei care se ocupă de service-ul autobuzelor OTOKAR | Sursă foto: Facebook-STB

Firma ce asigură service-ul autobuzelor de tip Otokar din București, Happy Garage SRL, se află într-un proces complex și i s-a cerut insolvența deoarece a acumulat multe datorii.

Se cere falimentul firmei ce se ocupă de service-ul autobuzelor OTOKAR din București

Societatea Best Achiziții SRL a deschis o procedură prin care cere ca firma ce se ocupă de service-ul autobuzelor din București, Happy Garage SRL, să intre în faliment.

Respectiva procedură are numărul 22433/3/2022 și se află la secția a VII-a Civilă a Tribunalului București.

Inițial, o altă firmă trebuia să devină subcontractorul pentru autobuzele OTOKAR. Cu toate astea, conform unor surse ale Gândul.ro, cu două zile înainte de termenul de depunere al actelor s-a constata că respectiva firmă nu avea actele în regulă.

Astfel, Happy Garage SRL a devenit subcontractor cu toate că aceasta deținea doar un mic garaj. Acest contrat ar putea rămâne acum în aer, în cazul în care firma Happy Garage SRL ar intra în insolvență/faliment. Nu există o altă societate care să asigure service-ul autobuzelor de tip OTOKAR.

Răspunsul Primăriei Municipiului București

La solicitarea Gândul, PMB a transmis anumite precizări referitoare la compania ce se ocupă service-ul autobuzelor care asigură transportul publică de suprafață al bucureștenilor. Iată ce a transmis municipalitatea:

Facem mențiunea că sunt respectate toate condițiile contractuale legate de serviciile de mentenanță pentru cele 400 de autobuze. În ceea ce privește serviciile Happy Garage, menționăm că sunt respectate toate condițiile contractuale legate de serviciile de mentenanță, inclusiv penalitățile aplicate în cazul întârzierilor. Beneficiarul nu a avut lucrări suplimentare pentru cele 400 de autobuze, de la începutul anului și până în prezent, a transmis Direcția de Presă din Primăria Municipiului București.

De asemenea, reprezentantul Best Achiziții SRL a informat că nu este prima dată când acționează în instanță firma Happy Garage SRL, iar de fiecare dată când a făcut-o a câștigat.

Este ridicol ca lună de lună sa ajungem în instanță pentru sume modice de tip 20 mii RON, asta este însă situația, jenantă!, a declarat reprezentantul Best Achizitii SRL, pentru Gândul.ro.

Cookies