Noi probe de presiune pe șantierele din rețeaua de termoficare a Capitalei. A fost verificată conducta de pe Bd. Iancu de Hunedoara, anunță Nicușor Dan

18 oct. 2022
247 afișări
Noi probe de presiune pe șantierele din rețeaua de termoficare a Capitalei. A fost verificată conducta de pe Bd. Iancu de Hunedoara, anunță Nicușor Dan
Noi probe de presiune pe șantierele din rețeaua de termoficare a Capitalei. A fost verificată conducta de pe Bd. Iancu de Hunedoara, anunță Nicușor Dan / Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat că astăzi, 18 octombrie 2022, se fac probe de presiune pe un tronson de 800 de metri de conductă magistrala de termoficare ce a fost ce a fost recent modernizată. Aceasta se află pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, între strada Brazilia și Pasajul Victoria.

Noi probe de presiune pe șantierele din rețeaua de termoficare a Capitalei

Tronsonul de 800 de metri de conductă modernizată de pe Bulevardul Iancu de Hunedoara, între strada Brazilia și Pasajul Victoria, va fi supus astăzi unor probe de presiune după cum a transmis Nicușor Dan.

După ce vor fi finalizate probele de presiune, dacă totul decurge bine, edilul Capitalei a informat că noua conductă urmează să fie dată în funcțiune și exploatare.

În urma modernizărilor conducta a fost:

  • Preizolată,
  • Dotată cu senzori de detecție a avariilor.

Pe toată perioada desfășurării acestor lucrări, locuitorii din zonă vor avea apa caldă și energia termică  asigurată prin intermediul conductelor provizorii.

Aceste lucrări sunt executate de către Compania Municipală Energetică Servicii. ele fac parte din Obiectivul 4-Magistrala II-III grozăvești. Edilul Capitalei a transmis că acest obiectiv are o lungime totală a conductelor de 11 kilometri.

Probe de presiune și pe șantierul din Ferentari

În data de 10 octombrie 2022, au fost efectuate probe de presiune pe șantierul deschis în zona Ferentari. Aici probele au fost efectuate pe un segment de 600 de metri al șantierului de reabilitare a sistemului de termoficare.

Respectivele lucrări fac parte din Obiectivul 6, Magistrala Progresu-Ferentari. Aceasta are o lungime totală de 13 kilometrii de conducte, dintre care au fost înlocuiți 9.

La acest moment, în București sunt deschise patru mari șantiere pentru modernizarea sistemului de termoficare. Acestea se află în mai multe zone din oraș. Iată care sunt acestea:

  • Pantelimon,
  • Colentina,
  • Piața Lahovary,
  • Bulevardul Iancu de Hunedoara,
  • Calea Ferentari,
  • Șoseaua Olteniței.

Aceste șantiere se întind pe o lungime de 44 de kilometri, după cum a informat primarul general al Municipiului București, Nicușor Dan.

Cookies