Noi parcări neregulamentare în București, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Doi șoferi și-au lăsat mașinile pe 4 marcaje albastre

25 apr. 2023
607 Afișari
Noi parcări neregulamentare în București, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Doi șoferi și-au lăsat mașinile pe 4 marcaje albastre
Noi parcări neregulamentare în București, pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Doi șoferi și-au lăsat mașinile pe 4 marcaje albastre. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Parcările neregulamentare din București continuă să uimească internauții. De data aceasta, doi șoferi și-au parcat mașinile pe mai multe locuri destinate persoanelor cu dizabilități.

„E sub acoperire”

Primul șofer și-a parcat autovehiculul pe două locuri, ambele destinate persoanelor cu dizabilități, în parcare la Auchan Titan.

Un trecător a văzut parcarea șoferului și a fotografiat-o, după care a postat imaginea pe pagina de Facebook destinată parcărilor „remarcabile”: „Ai parcat ca un bou București”.

Un șofer și-a parcat mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități
Un șofer și-a parcat mașina pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

În descriere, trecătorul a făcut o glumă pe seama celui care a parcat:

Auchan Titan, mereu o luptă pentru locurile albastre, învingătorul zilei.” – D. A.

Ca de obicei, bucureștenii au avut și ei ceva de spus despre parcarea șoferului. Câțiva dintre ei au adăugat comentarii la postarea respectivă și au glumit pe seama șoferului și a mașinii sale.

Câteva dintre comentarii

  • „După număr spune tot, are voie” – C. A.
  • „E mai ieftină mașina decât amenda.” – C. C.
  • „E sub acoperire.” – C. O.

„Dacă ar lua două amenzi ar fi mai atent data viitoare”

Al doilea șofer, deși era într-o altă parcare, a făcut același lucru ca șoferul de mai devreme: a parcat pe două locuri destinate persoanelor cu nevoi speciale.

Nici acest șofer nu a scăpat neobservat. O trecătoare i-a surprins mașina și a fotografiat-o.

Un șofer și-a parcat mașina pe două locuri destinate persoanelor cu nevoi speciale
Un șofer și-a parcat mașina pe două locuri destinate persoanelor cu nevoi speciale. Sursa foto: Facebook/ Ai parcat ca un bou București

Imaginea a ajuns postată pe aceeași pagină de Facebook, menționată anterior, alături de descrierea:

Senzorii de parcare au dat rateu.”- A. A. R.

Internauții au ironizat și de data aceasta situația și au adăugat câteva comentarii haioase.

Câteva dintre comentarii

  • „ A. A. .R., trebuie să recunoști măcar că este centrat exact pe mijloc!” – D. I.
  • „Dacă ar lua două amenzi ar fi mai atent data viitoare.” – G. B.
  • „Văzând cum a parcat, clar este pe locul potrivit.” – L. C.

Care este amenda pentru parcarea neregulamentară pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități

Șoferii care parchează pe locurile destinate persoanelor cu dizabilități riscă să primească amenzi destul de mari dacă nu dețin un card-legitimație care să ateste că au dizabilități sau că transportă o persoană cu dizabilități.

Legea nr. 145/2020 stabilește că cei care parchează pe locurile pentru persoanele cu dizabilități riscă amenzi cuprinse între 2.000 de lei și 10.000 de lei, precum și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

g) parcarea altor mijloace de transport pe locurile de parcare adaptate, rezervate și semnalizate prin semn internațional pentru persoane cu handicap, cu amendă de la 2.000 lei la 10.000 lei și ridicarea mijlocului de transport de pe locul de parcare respectiv.

Te-ar putea interesa și:

Cookies