LA MINE-N CARTIER

Noi neînțelegeri între Clotilde Armand și Consilierii Locali. Primarul spune una, tabăra cealaltă susține altceva

Noi neînțelegeri între Clotilde Armand și Consilierii Locali după ședința de Consiliu Local al Sectorului 1 de joi, 24 iunie.

Neînțelegeri între Clotilde Armand și Consilierii Locali. Ședința Consiliului Local Sector 1 de joi s-a soldat, după cum spune Clotilde Armand cu mandatara sa din partea consilierilor pentru verificarea modului de stabilire a tarifelor pentru activităţile specifice serviciului de salubrizare oferite de Romprest pentru perioada 2011-2021.

„După o muncă de 8 luni de zile, am reușit să-i conving pe consilierii locali de necesitatea unui control strict asupra modului în care Romprest a tarifat, de-a lungul timpului, serviciile de salubrizare de pe raza Sectorului 1. Am introdus acest proiect de hotărâre de mai multe ori pe ordinea de zi și, într-un final, astăzi, a fost votat. Din respect pentru banul public și pentru comunitatea locală, trebuie să plătim prețul corect pentru serviciile pe care le prestează operatorul de salubrizare.De astăzi primarul Sectorului 1 a fost împuternicit de către Consiliul Local al Sectorului 1 să verifice modul de stabilire a tarifelor pentru activitățile specifice serviciului de salubrizare pentru perioada 2011-2021”, a scris pe Facebook, primarul Clotilde Armand.

Ce susține Dan Podaru, consilier local PNL

Într-o intervenție telefonică la Aleph News, consilierul local din partea PNL, Dan Podaru, a afirmat că responsabilitatea crizei gunoiului, în acest moment, stă în mâinile primarului Sectorului 1, Clotilde Armand.

„Eu cred că am votat după comunicat, ca întotdeauna. Doamna Clotilde Armand se află într-o campanie electorală permanentă, care depășește legalitatea sau realitatea din teren. În niciun caz, nu s-a votat propunerea dânsei, au existat două modificări propuse din partea PNL, unul dintre ele dând posibilitatea primarului de a realiza controlul, conform contractului și legii. Întotdeauna trebuie să respectăm legea, nu putem să acționăm impulsiv sau abuziv, împotriva unui partener, a unui contract comercial”, a declarat Dan Podaru.

Întrebat ce ar putea face concret Clotilde Armand, consilierul PNL a răspuns că „ceea ce-i permite legea”.

„Se poate așeza scurt la masa negocierilor, are și o perioadă de grație de 60 de zile, în care va trebui să prezinte consilierilor un raport, datele acestei negocieri, acestor diacuții pe care va trebui să le aibă cu prestatorul de servicii de salubritate Romprest. Poate discuta cu dânșii, le poate propune si poate negocia tarifele, pot găsi împreună soluții. Bineînțeles, are obligația de a respecta contractele în vigoare și să facă și plăți pentru prestațiile efectuate de furnizorul de servicii de salubritate. În aceste condiții, toată responsabilitatea, în acest moment, este în mâinile și în persoana doamnei primar Clotilde Armand, responsabilitatea pentru gunoi și pentru criză. Ca de altfel, de la începutul acestei crize, de acum opt luni de zile, nu există decât o singură persoană care a șicanat negocierile și medierea, aceasta fiind chiar primărița Clotilde Armand”, a mai continuat consilierul Dan Podaru.

Consiliul Local a respins o propunere a Primarului

Consiliul Local din Sectorul 1 a respins proiectul de suflet inițiat de primarul Clotilde Armand (USR PLUS) de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

Pentru această propunere s-au înregistat 15 abtineri și doar 9 voturi pentru proiectul propus de Clotilde Armand. Unii consilieri PNL i-au cerut primarului ca mai întâi să construiască parcări și apoi să ridice mașinile.

Măsuri privind sortarea deșeurilor

Cetățenii din Sectorul 1 vor avea o facilitatea nemaiîntâlnită până acum – Consiliul Local al Sectorului 1 a votat joi, 24 iunie, proiectul de hotărâre pentru aprobarrea unori măsuri privind activitatea de sortare a deșeurilor. Prin urmare, va fi construită o stație de sortare a deșeurilor ce va prelua și gestiona exclusiv deșeurile din Sectorul 1.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button