Noi modificări privind buletinele electronice

de:
22 iul. 2013
0 afișări
Noi modificări privind buletinele electronice

Luna trecută, MAI a anunţat că eliberarea noilor acte de identitate electronice nu va demara pe 1 iulie aşa cum era stabilit iniţial. Intr-un actul normativ publicat vineri, citat de avocatnet.ro, se precizeaza si data finala a eliberarii: „Pana la data de 31 martie 2014 se va realiza o platforma-pilot pentru constituirea sistemului informatic de emitere a cartii electronice de identitate si punerea in circulatie a cartii electronice de identitate si a cartii electronice de rezidenta”.

Aceasta in conditiile in care, initial, platforma pilot trebuia realizata pana la 30 iunie 2013, iar eliberarea propriu-zisa a buletinelor urma sa inceapa in 1 iulie 2013. 

Comisia pentru tehnologia informatiei si comunicatiilor, cea care a propus amanarea termenului cu un an, si-a argumentat pozitia explicand ca noile buletine vor contine si date aferente cardului national de asigurari sociale de sanatate. „Introducerea functionalitatii de card national de asigurari sociale de sanatate impune cu necesitate configurarea sistemului si proiectarea fluxurilor tehnice, astfel incat termenul stabilit trebuie reconsiderat”, puncteaza Comisia.

In ceea ce priveste calendarul preschimbarilor actelor de identitate in carti electronice de identitate, si acesta a fost modificat, datele nu fiind însă stabilite.

„Calendarul preschimbarii buletinelor de identitate, precum si a cartilor de identitate (…) se stabileste prin hotarare a Guvernului, dupa generalizarea activitatii de emitere a cartilor de identitate emise in conditiile legii de aprobare a prezentei ordonante de urgenta”, se precizeaza in actul normativ citat.

Cookies