Noi modificări la regulamentul privind parcările de reședință din Sectorul 3. PS3: Participarea afectivă a comunității a jucat un rol crucial în elaborarea acestor schimbări

01 sept. 2023
28118 afișări
Noi modificări la regulamentul privind parcările de reședință din Sectorul 3. PS3: Participarea afectivă a comunității a jucat un rol crucial în elaborarea acestor schimbări
Noi modificări la regulamentul privind parcările de reședință din Sectorul 3. PS3: Participarea afectivă a comunității a jucat un rol crucial în elaborarea acestor schimbări. Sursa foto: Facebook/ Robert Negoiță

În urma ultimei dezbateri publice în care au fost discutate mai multe idei pentru parcările de reședință, Primăria Sectorului 3 a adus câteva schimbări în regulament.

Care sunt modificările regulamentului privind parcările de reședință din Sectorul 3

Pe data de 10 august 2023, Robert Negoiță a organizat o dezbatere publică privind regulamentul pentru parcări în Sectorul 3, unde au fost prezenți mai mulți cetățeni care și-au dat cu părerea.

Astfel, PS3 a ținut cont de dorințele și ideile bucureștenilor, iar în ședința Consiliului Local al Sectorului 3 s-a votat un set de modificări esențiale la regulamentul cu privire la parcările de reședință.

Dialogul constructiv și participarea activă a comunității au jucat un rol crucial în elaborarea acestor modificări. Cu ajutorul feedback-ului oferit de public, am reușit să identificăm punctele care necesitau atenție și ajustare, permițând astfel o implementare mai eficientă și justă a sistemului de parcări de reședință”, a transmis Primăria Sectorului 3 pe Facebook.

Una din cele mai importante modificări prevede eliminarea perioadelor de atribuire. Astfel, autorizațiile vor fi eliberate automat, pe principiul primul venit, primul servit, în funcție de disponibilitatea locurilor din zona solicitată, fără a mai fi nevoie de a aștepta o perioadă de atribuire.

Mai mult decât atât, autorizații pentru al doilea loc de parcare vor putea primi, odată cu noul regulament, și persoanele care nu dețin în proprietate un autovehicul, așa cum era prevăzut până acum. Condițiile sunt următoarele:

  • autovehiculul să fie deținut de către soț/soție, iar bunul a fost dobândit în timpul căsătoriei;
  • autovehiculul să fie deținut de către părinte/copil;
  • autovehiculul să fie înregistrat pe firmă, iar angajatorul oferă un document din care să reiasă calitatea de angajat și utilizator al autovehiculului.

Despre abonamente anuale și lunare de parcare

O altă modificare a noului regulament prevede introducerea abonamentelor lunare și anuale, valabile pe locurile nenominale, de luni până duminică, dar doar în intervalul 8:00-18:00, aceasta fiind una din cele mai importante solicitări la dezbaterea publică.
Astfel, persoanele fizice sau persoanele juridice vor putea achiziționa online, prin intermediul aplicației de plată, abonamente lunare sau anuale, în următoarele condiții:
  • Persoanele fizice sau persoanele juridice care au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 50 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 500 lei inclusiv TVA;
  • Persoanele fizice sau persoanele juridice care nu au adresa de domiciliu/reședință/sediu social sau punct de lucru pe raza Sectorului 3 vor achita pentru abonamentul lunar 100 lei inclusiv TVA, iar pentru abonamentul anual 1000 lei inclusiv TVA.

De asemenea, noul regulament prevede posibilitatea de a acorda autorizație oricărui vehicul de maxim 5 metri lungime, cu o capacitate mai mică de 3,5 tone, care se deplasează prin propulsie proprie și care servește la transportul de persoane, inclusiv autovehiculele cu două sau trei roți, cu exepția vehiculelor care circulă pe șine, rulotelor, autorulotelor, remorcilor sau semiremorcilor.

Înțelegem importanța unui sistem de parcări bine organizat, iar aceste modificări vor contribui la optimizarea spațiilor disponibile, asigurând astfel un mediu urban mai plăcut și funcțional pentru cetățenii Sectorului 3”, a mai transmis PS3.

Te-ar putea interesa și:

Cookies