ARHIVA B365

Noi miniştri ar putea fi demişi din Guvernul Cioloş. ANUNŢUL premierului

Chiar dacă, în ultimele luni, patru miniştri au plecat din Guvern, premierul Dacian Cioloş nu exclude varianta ca şi alţii să fie înlocuiţi. Va decide, însă, cine pleacă şi cine rămâne, după evaluarea din luna iunie.

Dacian Cioloş s-a arătat nemulţumit de activitatea şefilor de la Educaţie, Transporturi şi Agricultură.

„Mai sunt alţii pe care îi urmăresc atent. Pot să plece şi alţii? Sigur, până la sfârşitul mandatului poatet să se întâmple. Voi mai avea o evaluare în iunie când trag nişte concluzii vizavi de nişte domenii de care nu sunt foarte mulţumit”, a declarat Cioloş la Realitatea TV. 

Printre cei vizaţi se află ministrul Educației, Adrian Curaj, care deşi a făcut multe lucruri pe partea de cercetare nu a reuşit să rezolve problema plagiatelor.

„Am fost mai puţin mulţumit de modul cum a tratat chestiunea cu plagiatele şi cu doctoratele şi şcolile doctorale, unde la început, au fost tergiversări, din punctul meu de vedere, a legislaţiei care trebuie adaptată, modificată. În cele din urmă am trecut şi de acest pas şi am spus că vreau să văd, până la începutul lunii iunie, care sunt rezultatele aplicării acestei legislaţii şi îl voi judeca şi îi voi judeca activitatea, inclusiv din acest punct de vedere”, a arătat premierul.

Cioloş a trimis preşedintelui propunerea de numire a lui Vlad Voiculescu la Ministerul Sănătăţii
La rând pentru remaniere ar putea fi propus şi ministrul Transporturilor, Dan Costescu. Acestuia i se reproşează dezastrul din CNADNR.

Premierul Dacian Cioloş a declarat, joi seară, că îi reproşează ministrului Transporturilor, Dan Costescu, faptul că „nu s-a dus mai departe cu noua conducere din vârful CNADNR cu mai mult curaj în restructurare”, exprimându-şi, totodată, nemulţumirea faţă de modul în care a fost concepută compania.

„Este unul din lucrurile pe care i le-am reproşat şi i le reproşez domnului ministru Costescu, faptul că nu s-a dus mai departe cu noua conducere din vârful CNADNR cu mai mult curaj în restructurare”, a declarat, la Realitatea TV, premierul Dacian Cioloş.

Premierul i-a recomandat şi ministrului Agriculturii să treacă la fapte. „I-am spus domnului ministru că aştept nu doar declaraţii ale unui om care cunoaste tehnic lucruri, ci aştept un comportament de ministru , de om care e responsabil în stat de un anumit domeniu şi să ia măsuri”, a explicat Cioloş.

Sursa: realitatea.net


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button