Noi măsuri la metrou pentru a evita aglomerația. Prefectura Capitalei impune Metrorex condiții suplimentare pentru călători și angajați

28 oct. 2021
424 afișări
Noi măsuri la metrou pentru a evita aglomerația. Prefectura Capitalei impune Metrorex condiții suplimentare pentru călători și angajați
Noi măsuri la metrou pentru a evita aglomerația. Prefectura Capitalei impune Metrorex condiții suplimentare pentru călători și angajați

Noi măsuri au fost luate la metroul din București pentru a evita aglomerația în vreme de pandemie și adevărată criză medicală. Prefectura Capitalei a anunțat încă de aseară că impune Metrorex condiții suplimentare pentru călători și angajați.

Noi măsuri la metrou pentru a limita răspândirea COVID-19 în această perioadă în București. Spitalele sunt deja pline și în urma controalelor realizate de Prefectura Capitalei s-a descoperit că există în continuare stații și trenuri aglomerate, mai ales la orele de vârf.

Planul de măsuri de la maetrou cuprinde acțiuni imediate în vederea protecției cetățenilor Capitalei și cuprinde 20 de propuneri.

Noi măsuri la metrou, anunțate de Prefectura Capitalei

Printre măsurile noi luate la metrou se numără redistribuirea personalului de pază și încercarea de a face ca sosirea trenurilor la același peron, în stațiile aglomerate trebuie să se realizeze, pe cât posibil, alternativ. În acest fel autoritățile încearcă să scadă șansa unor valori crescute ale traficului de călători la metrou.

Mai mult, la orele de vârf se pot introduce trenuri suplimentare, mai spune Prefectura Capitalei. Redistribuirea personalului de pază în stațiile cu trafic intens de călători se va face în intervalele orare 07.00-10.00 și 16.00-19.00.

Controale la metrou realizate în ultima perioadă

În ultimele zile au avut loc mai multe controale pe magistrale de metrou. La acestea a participat și prefectul Capitalei, Alexandra Georgiana Văcaru. Prefectul le-a cerut reprezentanților Metrorex să ia măsuri pentru evitarea aglomerației atât în stații, cât și în trenuri.

„Când am mers în control la metrou, alături de agenți ai Poliției Metrou, am găsit stații și trenuri aglomerate, la orele de vârf. Înțeleg necesitatea de a ajunge la destinații la anumite ore, însă trebuie conștientizat caracterul special al situației în care ne aflăm și, astfel, să găsim împreună soluții pentru evitarea aglomerării. Sper ca reprezentanții Metrorex să găsească resursele pentru a reduce timpii de sosire în stații”, spunea atunci prefectul Alexandra Georgiana Vacaru.

Călătorii trebuie să respecte indicațiile speciale de călătorie

Călătorilor trebuie să respecte toate îndrumările speciale de călătorie transmise în stații, chiar dacă vor fi obligați să aștepte următorul metrou, a mai transmis prefectul.

Se pare că implementarea propunerilor specialiștilor Metrorex o să aibă loc în zilele următoare, asta după analizarea propunerilor discutate la sediul Instituției Prefectului – Municipiul București. Metrorex este compania care administrează metroul bucureștean, sistem care deservește capitala României, București.

Cookies