Noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime de la Pasajul Unirii. Primăria Sectorului 4: Scopul este de a reduce la maximum posibil numărul incidentelor

20 ian. 2023
891 afișări
Noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime de la Pasajul Unirii. Primăria Sectorului 4: Scopul este de a reduce la maximum posibil numărul incidentelor
Noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime de la Pasajul Unirii. Primăria Sectorului 4 Scopul este de a reduce la maximum posibil numărul incidentelor | Sursă foto: Agerpres

După ce a anunțat că vehiculele cu masa mai mare de 3,5 tone nu vor mai putea circula prin zona Piața Unirii, Primăria Sectorului 4 a transmis și că urmează să fie luate măsuri suplimentare de semnalizare limitei maxime de înălțime ce este admisă pentru mașinile care trec prin Pasajul Unirii.

PS4 anunță noi măsuri de semnalizare a limitei de înălțime de la Pasajul Unirii

În data de 19 ianuarie 2023, Primăria Sectorului 4 a anunțat, printr-un comunicat de presă, că urmează fie implementate noi măsuri de semnalizare a limitei maxime de înălțime admise în Pasajul Unirii.

Scopul noilor măsuri este de a preveni pe cât posibil numărul de incidente similare celor ce au ajut loc în ultimele luni în acest pasaj rutier din București.

Planul a fost elaborat de către echipa de management tehnic a Sectorului 4 al Municipiului București, în colaborare cu specialiștii Brigăzii de Poliție Rutieră, ai Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București și ai Universității Tehnice de Construcții București, ca urmare a incidentelor petrecute atât în interiorul Pasajului Unirii, cât și în exteriorul acestuia, în perioada septembrie 2022 – ianuarie 2023, transmite PS4.

Când vor fi implementate noile măsuri

Administrația publică ce a realizat, în vara anului 2022, lucrările de punere în siguranță la Pasajul Unirii a transmis care este perioada de implementare a acestor noi măsuri.

Conform comunicatului de presă, acestea urmează să fie implementate într-un termen de aproximativ 60 de zile. Cu toate astea, intervalul este condiționat de livrarea sistemelor de semnalizare ce urmează să fie instalate în respectiva zonă.

Primăria Sectorului 4 a transmis și că, înainte de deschiderea Pasajului Unirii în luna septembrie a anului 2022, sistemele de presemnalizare și semnalizare a limitei de înălțime maximă admisă în Pasajul Unirii (3,5 metri) au primit avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul Primăriei Municipiului București.

Iată documentele pe care PS4 le-a făcut publice și care pot fi consultate AICI:

  • Avizul Comisiei Tehnice de Circulație din cadrul PMB,
  • Expertiza tehnică a Pasajului Unirii,
  • Protocolul de Asociere încheiat între Sectorul 4 și Municipiul București, prin Administrația Străzilor, precum
  • H.C.G.M.B. nr. 164/30.03.2022.

De la redeschiderea Pasajului și până în prezent, mai multe vehicule au rămas blocate fie în limitatorul de gabarit aflat la intrare, fie în interiorul pasajului rutier.

Dintre toate incidentele petrecute în perioada septembrie 2022- ianuarie 2023, cel mai grav a fost cel din data de 23 decembrie 2022. Atunci, un autocar în care se aflau mai mulți turiști greci s-a blocat în limitatorul de înălțime de la Pasajul Unirii.

Plafonul vehiculului a fost distrus și a căzut peste pasageri. În urma acestui accident unul dintre turiștii aflați în autocar a murit și mai mulți au fost răniți.

Cookies