Noi măsuri de relaxare începând de astăzi. Mai multe persoane la evenimente private și redeschiderea târgurilor

01 iul. 2021
97 Afișari
Noi măsuri de relaxare începând de astăzi. Mai multe persoane la evenimente private și redeschiderea târgurilor

Vești bune pentru români începând cu data de 1 iulie, după ce au intrat în vigoare noi măsuri de relaxare în pandemie. Astfel, numărul permis de persoane la evenimente private a crescut, iar de joi se redeschid târgurile, bâlciurile și talciocurile.

Începând de astăzi, 1 iulie, vom avea parte de noi măsuri de relaxare a restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus în România. Raed Arafat anunța încă de săptămâna trecută despre ce este vorba.

Astfel, începând cu 1 iulie, numărul persoanelor care pot participa la evenimente private cum ar fi chermeze, nunţi, botezuri a fost mărit la maximum 150 de persoane în exterior sau 100 de oameni în interior, după ce limita actuală era de 70 și respectiv 50. Totuși, rămâne în vigoare decizia ca aceste evenimente să fie permise până la ora 2 noaptea și nu mai mult.

Anunțul lui Arafat privind intrarea în vigoare a noilor măsuri de relaxare

Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private – aici vorbim în mod deosebit de nunţi, botezuri, în saloane, cămine culturale, restaurante, baruri, cafenele, săli, corturi de evenimente – la maximum 150 de persoane în exterior sau maximum 100 de persoane în interior.

„În prezent, erau 70 în exterior şi 50 în interior. Se permite un număr mai mare de persoane la evenimentele private organizate în interior, cum sunt nunţi şi botezuri, la maximum 300 de persoane, dacă ele sunt testate, dacă ele sunt vaccinate sau dacă au trecut prin boală”, a transmis Raed Arafat, șeful DSU, încă de săptămâna trecută.

Mai mult, de azi va permite un număr mai mare de persoane la cursurile de instruire şi workshop-uri pentru adulţi, inclusiv cele organizate pentru implementarea proiectelor finanţate din fonduri europene, la maxim 150 de persoane în interior şi maxim 200 de persoane în exterior.

În același timp, se va permite un număr mai mare de persoane la conferinţe, maxim 150 de persoane, cu asigurarea unei suprafeţe de 2 metri pătraţi, în prezent fiind permis accesul a doar 100 de persoane.

Se redeschid târgurile, iar grupurile de mai mult de 10 oameni sunt din nou permise

O altă măsură importantă anunţată de şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă este aceea că circulaţia persoanelor în grupuri de pietoni, limitată în prezent la 10 persoane a fost eliminată, nemaiexistând limită la circulaţia persoanelor în grupuri pe stradă.

Tot începând de joi vor fi redeschise târgurile, bâlciurile şi talciocurile, mai spunea Arafat.

Cookies