BAZAR

Haosul urbanistic va fi amplificat de o nouă măsură a Guvernului, acuză ONG-urile

Inspectoratul de Stat in Constructii isi reduce numarul de posturi de la 750 la 616, după hotărârea aprobată miercuri de Guvern, „desi organizatiile profesionale si neguvernamentale au solicitat constant marirea numarului de angajati ai Inspectoratului, intrucat activitatea de control a acestuia este ineficienta. Spre exemplu, la Directia Bucuresti – Ilfov a Inspectoratului, un singur angajat se ocupa de verificarea legalitatii documentatiilor de urbanism si a autorizatiilor de construire.”, declară Nicușor Dan, președintele Asociației Salvați Bucureștiul, într-un comunicat remis B365.ro. 

Fostul candidat la Primăria Capitalei menționează și că hotărârea de Guvern ar fi fost luată în ilegalitate, pentru că nu au trecut cele 10 zile obligatorii de punere în dezbatere publică a proiectului.

Procedura de autorizare a modificărilor urbanistice a suferit, în cursul anului 2013, mai multe modificări despre care societatea civilă și arhitecții spun că ar încuraja dezvoltarea haotică a orașelor, bazată pe corupție și distrugerea patrimoniului construit. Astfel, la începutul lui iunie, Camera Deputaților a adoptat un proiect de modificare a legii urbanismului pentru a permite mai multe derogări de la reglementările în domeniu. De asemenea, în iulie, Ministerul Culturii a modificat sistemul care stabilește demolarea clădirilor de patrimoniu și a zonelor protejate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button