Noi locuri de parcare de reședință în Sectorul 5. Primăria anunță unde vor fi amenajate și când sunt gata

17 ian. 2023
784 Afișari
Noi locuri de parcare de reședință în Sectorul 5. Primăria anunță unde vor fi amenajate și când sunt gata
Se realizează noi locuri de parcare de reședință în Sectorul 5. Primăria anunță unde vor fi amenajate și când sunt gata | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Administrația publică a anunțat că în perioada următoare vor fi amenajate noi locuri de parcare de reședință pentru bucureștenii ce locuiesc în Sectorul 5. Primăria a transmis și care este termenul limită pentru finalizarea lucrărilor.

Bucureștenii din Sectorul 5 se vor bucura de noi locuri de parcare de reședință

Locurile de parcare din București sunt mereu insuficiente, mereu ocupate, iar oamenii care vin acasă de la muncă sunt deseori deranjați de faptul că nu au unde lăsa mașinile. Pentru a veni în ajutorul șoferilor din marele și aglomeratul oraș, Primăria Sectorului 5 s-a apucat de amenajat noi locuri de parcare în aria administrată.

Mai precis, noile locuri unde cetățenii vor putea lăsa mașinile vor fi amenajate pe strada Spătaru Preda din Sectorul 5, după cum a transmis administrația publică.

În total, urmează să fie realizate 40 de noi locuri de parcare de reședință pe această stradă. Realizarea acestora este posibilă deoarece a fost luată decizia de a reamenaja un spațiu de aproximativ 2.500 de mp.

Când vor fi gata lucrările

Administrația publică a anunțat și când vor fi gata noile locuri de parcare de care oamenii să se bucure. Conform informațiilor transmise de PS5, pe pagina de Facebook, locuitorii din zona respectivă se vor putea folosi de locurile de reședință în mai puțin de o lună.

Lucrările de pe strada Spătaru Preda din S5
Lucrările de pe strada Spătaru Preda din S5 | Sursă foto: Facebook-Comunicare Primăria Sector 5

Pe lângă asta, city managerul Sectorului 5, Rareș Hopincă, a informat că, în cadrul acestor lucrări, vor fi refăcute și pavajul și căile de acces.

Mai mult, zona va fi modernizată. Refacem pavajul și îl înlocuim cu unul multicolor. Și căile de acces vor fi refăcute.

Începând din data de 16 ianuarie 2023, Serviciul Parcaje Auto de Reședință și-a reluat activitatea. Acest lucru înseamnă că persoanele care doresc să depună cereri pentru a închiria un loc de parcare în Sectorul 5 o pot face. Acestea se depun pe platforma: parcari.sector5.ro.

Plata aferentă contractului de închiriere pentru locurile de parcare de reședință poate fi făcută până la data de 31 martie 2023.

De asemenea, PS5 a anunțat că persoanele ce dețineau deja un loc de parcare, însă nu și-au achitat dările la bugetul local pentru anul 2022, vor avea contractele reziliate anul acesta.

Cookies