Noi locuri de parcare cu plată în București. Marcajele albastre sunt trasate pe mai multe străzi din Sectorul 3

11 apr. 2023
19828 Afișari
Noi locuri de parcare cu plată în București. Marcajele albastre sunt trasate pe mai multe străzi din Sectorul 3
Noi locuri de parcare cu plată în București. Marcajele albastre sunt trasate pe mai multe străzi din Sectorul 3. Sursa imagine: Inquam Photos / Octav Ganea

Viceprimarul Stelian Bujduveanu anunță că noi locuri de parcare cu plată vor apărea în Sectorul 3 din București, la sfârșitul acestei săptămâni. Mai exact, 680 de „locuri albastre de parcare” vor fi amenajate pe mai multe străzi.

680 de noi locuri de parcare cu plată în Sectorul 3 din București

B365.ro a observat în urmă cu aproximativ 4 săptămâni marcajele albastre ce au fost trasate pe Str. Liviu Rebreanu din Sectorul 3, semn că municipalitatea se pregătea să facă noi locuri de parcare cu plată în București.

Iată că a venit și anunțul oficial din partea Viceprimarului Capitalei. Stelian Bujduveanu a anunțat marți, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook că PMB continuă să traseze noi locuri de parcare. Săptămâna aceasta se intervine pe mai multe străzi din Sectorul 3:

  • Câmpia Libertății,
  • Liviu Rebreanu,
  • Nicolae Grigorescu,
  • Baba Novac,
  • Constantin Brâncuși.

Astfel, la sfârșitul acestei săptămâni vom avea alte 680 de noi locuri de parcare, spune Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei.

Practic, bucureștenii care locuiesc în aceste zone și care nu dețin un loc de parcare de reședință de la Primăria Sectorului 3, vor fi nevoiți să plătească parcarea în funcție de câte ore au nevoie, ori toată ziua, ori să plătească abonamente lunare sau anuale pentru „locurile albastre de parcare”.

De asemenea, cei care preferă să se plimbe prin Parcul IOR și decid să vină cu mașina până în această zonă, vor fi nevoiți să achite parcarea: 5 lei pe oră (tarif unic de parcare pentru locurile administrate de PMB).

Creăm condiții de parcare, instituim reguli clare pentru utilizarea acestora și creștem veniturile pentru oraș, mai spune viceprimarul Capitalei.

Plățile făcute prin mijloacele digitale s-au triplat, spune viceprimarul

După ce Primăria Capitalei a simplificat și digitalizat serviciul de plată a parcării, Bujduveanu spune că bucureștenii apreciază noile măsuri și aleg plata online.

Din momentul în care au intrat în vigoare noile prevederi, plățile făcute prin mijloacele digitale s-au triplat, comparativ cu aceeași perioadă a anului 2022:

De la 900 de mii de lei în martie 2022, la aproape 3 milioane de lei în martie 2023, transmite viceprimarul Capitalei.

Modalitățile frecvent folosite de bucureșteni pentru plata parcării sunt:

  • Codul QR,
  • Aplicația Parking București,
  • Celelalte aplicații partenere,
  • SMS la numărul 7458.

Te-ar mai putea interesa și: Plata parcării publice din București a fost simplificată. Bujduveanu: Cetățenii au la dispoziție modalități mai simple

Cookies