Noi locuri de parcare cu plată în București, în nordul Capitalei. Din septembrie, 500 de locuri albastre apar în zona Piața Presei Libere și Bd. Expoziției

24 aug. 2023
1592 Afișari
Noi locuri de parcare cu plată în București, în nordul Capitalei. Din septembrie, 500 de locuri albastre apar în zona Piața Presei Libere și Bd. Expoziției
Noi locuri de parcare cu plată în București, în nordul Capitalei. Din septembrie, 500 de locuri albastre apar în zona Piața Presei Libere și Bd. Expoziției. Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Alte 500 de noi locuri de parcare cu plată vor fi disponibile, începând din septembrie, în București, în nordul orașului. Șoferii vor putea parca regulamentar în zona Piața Presei Libere și Bd. Expoziției. Anunțul a fost făcut de viceprimarul Capitalei.

500 noi locuri de parcare cu plată în București

500 de noi locuri de parcare în Nordul Capitalei, anunță Stelian Bujduveanu într-o postare pe pagina sa de Facebook.

Viceprimarul Capitalei îi anunță pe bucureșteni că, începând din luna septembrie, alte 500 de noi locuri de parcare cu plată vor fi disponibile în zona Piața Presei Libere și Bd. Expoziției.

Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu
Sursa foto: Facebook/ Stelian Bujduveanu

Programul de sistematizare a circulației

Bujduveanu transmite că amenajarea noilor parcări publice face parte din programul de sistematizare a circulației din interiorul inelului principal de circulație a Capitalei. Programul are următoarele obiective:

  • Crearea de străzi cu sens unic;
  • Crearea de benzi unice pentru transportul public;
  • Crearea de sensuri giratorii;
  • Crearea de noi locuri de parcare.

Față de anul trecut, numărul locurilor de parcare a crescut cu aproape 30.000. Continuăm!, spune viceprimarul Capitalei.

Încasări de aproximativ 60 de milioane de lei

Săptămâna trecută, Stelian Bujduveanu anunța că, într-un an de zile, Primăria Capitalei a amenajat 30.000 de noi locuri de parcare:

1 an de zile de când am început să facem ordine. Rezultat: Într-un an cât alții în 30.

Bilanțul ultimului an:

  • Încasările au fost de aproximativ 60 de milioane de lei,
  • Au fost făcute investiții de peste 12,3 milioane de lei, iar serviciul de parking al Capitalei a fost digitalizat,
  • Trotuare libere de mașini,
  • Au fost stabilite reguli stricte, dar și un tarif unic de parcare.

Într-un comentariu pe Facebook, referitor la trotuarele libere de mașini, Stelian Bujduveanu explică: „Am început cu zona centrală și continuăm în restul orașului”.

Cookies